Vodeni sportovi

Tucak: 'Fokus mora biti na obrani, jurnjava na nekom velikom rezultatu nije nešto što priželjkujem'

Mihaela Bradovski • utorak, 28.06.2022.
Tucak: 'Fokus mora biti na obrani, jurnjava na nekom velikom rezultatu nije nešto što priželjkujem'
Foto: EPA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija sutra od 16 sati igra protiv Srbije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Izbornik Tucak ističe posebno obranu koja mora biti na visokoj razini...

I Srbija i Hrvatska doživjele su smjenu generacija i u dosta različitom sastavu u odnosu na protekla natjecanja došli su na ovo Svjetsko prvenstvo.

"Značajno je promijenjena Srbija u odnosu na Olimpijske igre, značajno smo promijenjeni i mi, čak i više nego oni. Međutim pokazali smo da smo i dalje reprezentacije koje ostaju u tom vrhu svjetskog vaterpola. Težak protivnik i teška utakmica, zahtjevna u svakom smislu i nadam se da ćemo je maksimalno spremni dočekati", kaže izbornik Tucak.

Tucak posebno ističe fazu obrane koja mora biti na izrazito visokoj razini.

"Fokus mora biti i u napadu i u obrani, ali obrana je ta koja mora nositi igru. Ako je ta obrana jaka i čvrsta kao što je bila jučer protiv Gruzije, bez obzira na snagu Gruzije i Srbije, s voljnim momentom kakav je bio, onda ta obrana dopušta i neki luksuz promašene situacije u napadu. Ako obrana nije čvrsta, stabilna i kompaktna, onda više nemaš ni taj luksuz promašenih zicera ili krivo dodanih lopti. Fokus mora biti upravo na tom obrambenom dijelu, jurnjava na nekom velikom rezultatu sigurno nije nešto što ja priželjkujem."

Protivnici se jako dobro poznaju i između njih nema tajni i nekih velikih iznenađenja.

"Te neke detalje smo već saželi, ali igrači se već znaju. Mi prvenstveno moramo razmišljati o nama i ako mi budemo pravi i na visokom nivou kakav se zahtjeva protiv tako jakog protivnika. Zasad je sve u najboljem redu i nadam se da ćemo spremni dočekati utakmicu."

FOTO: EPA/Tibor Illyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!