Tenis

Cornet šokirala: 'Svi smo na Roland-Garrosu imali Covid, ali o tome nitko nije pričao'

Matej Kačan • srijeda, 29.06.2022.
Cornet šokirala: 'Svi smo na Roland-Garrosu imali Covid, ali o tome nitko nije pričao'
Foto: EPA

Velike reakcije i šok izazvala je Alize Cornet izjavama u kojima je priznala kako su vjerojatno sve tenisačice imale koronavirus na Roland-Garrosu, ali da je prešutni dogovor bio da se o tome ne priča...

Francuska tenisačica Alize Cornet upisala je i 62. uzastopni nastup na Grand Slam turniru te je svladala 27. nositeljicu Juliju Putincevu sa 6:3 i 7:6, ali je nakon toga priredila još veće iznenađenje.

Ove godine na Wimbledonu Marin Čilić i Matteo Berrettini odustali su od nastupa zbog Covida, a Cornet je priznala kako je na Roland-Garrosu većina tenisačica bila zaražena, ali dogovor je bio da se to prešuti.

"Tamo je bila epidemija Covida i nitko nije pričao o tome. U svlačionici su svi osjetili simptome i nitko nije ništa rekao. Kad smo vidjeli da se Krejčikova povukla zbog koronavirusa, shvatili smo da je cijela svlačionica bolesna."

"Mogle smo sve imati gripu jer sve smo imale tri simptoma, bol u grlu te smo sve igrale kao da je sve u redu. Mislim da je bilo slučajeva korone, ali imali smo prešutni dogovor da se ne testiramo kako ne bi bilo nevolje. Nakon toga sam vidjela djevojke s maskama, vjerojatno jer su znale da su zaražene i nisu htjele zaraziti druge", priznala je Cornet.

U Wimbledonu se javila zabrinutost oko šire zaraze nakon što su Čilić i Berrettini odustali i shvatili da imaju Covid tek dan prije svojih nastupa, a ove izjave od strane Cornet samo su tu zabrinutost pojačale, a istovremeno su izazvale salve komentara na društvenim mrežama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!