Košarka

MVP HT Premijer lige odlazi u Njemačku: 'Hvala Škrljevu, vrijeme je za iskorak u inozemstvu'

Matej Kačan • srijeda, 29.06.2022.
MVP HT Premijer lige odlazi u Njemačku: 'Hvala Škrljevu, vrijeme je za iskorak u inozemstvu'

Zadarski razigravač Toni Jelenković, koji je ove sezone okrunjen MVP titulom HT Premijer lige, karijeru će nastaviti u njemačkom drugoligašu Karlsruheu...

Donedavni bek Škrljeva i okrunjeni MVP HT Premijer lige Toni Jelenković napušta hrvatsku košarku i odlazi u inozemstvo. Jelenković će karijeru nastaviti u njemačkom drugoligašu Karlsruheu.

Zadarski bek imao je "okolni put", nakon odlaska iz matičnog kluba igrao je za Jazine i Pulu, a potom i na Islandu prije dolaska u Škrljevo gdje se afirmirao i s 15.4 poena i 5.8 asistencija u 34 odigrane utakmice zaradio laskavu titulu.

"MVP nagrada mnogo mi znači kao potvrda dosadašnjeg rada, a još više kao poticaj za dalje. U prvom redu zahvalio bih treneru Rajkoviću i cijelom klubu koji su mi omogućili da dođem u priliku to ostvariti", rekao je Jelenković za Sport023.

25-godišnji bek osim toga zaradio je mjesto i na širem popisu reprezentacije, ali ostaje dojam da je individualno bio bolji nego što je Škrljevo imalo momčadskog uspjeha.

"Sezona je bila teška, nismo kroz cijelu godinu uspjeli doći do kontinuiteta, što zbog odlazaka i dolazaka, što zbog ozljeda. Nismo izborili plasman u Ligu za prvaka, ali mislim da smo pozitivnim omjerom ispunili ciljeve kluba."

Sljedeća stanica je Karlsruhe, drugi inozemni klub za Jelenkovića.

"Zahvalan sam Škrljevu na prilici i povjerenju, ali došlo je vrijeme za iskorak. Nadam se da ću ga uspjeti napraviti u novom klubu."

Jelenković nije u budućnosti isključio ni povratak i novi pokušaj u matičnom Zadru.

"Nitko ne dvoji daje Zadranima posebna čast igrati za svoj klub. Sigurno bih jednog dana volio opet odjenuti taj dres. Vidjet ćemo što budućnost nosi", zaključio je.

FOTO: KK Zadar/Šime Zelić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!