Vodeni sportovi

Tucak: 'Fenomenalna utakmica, ali moramo se smiriti, napraviti još dva koraka i uzeti novu medalju'

Branimir Korać • srijeda, 29.06.2022.
Tucak: 'Fenomenalna utakmica, ali moramo se smiriti, napraviti još dva koraka i uzeti novu medalju'
Foto: EPA

Hrvatska je odigrala sjajnu utakmicu protiv Srbije i upisala je veliku pobjedu 14:12 kojom je izborila prolaz u polufinale Svjetskog prvenstva...

Ivica Tucak može biti jako zadovoljan. Odlično izdanje Hrvatske, potpuno zaslužena pobjeda protiv Srbije koja ovaj put nije imala rješenje. Tucak smiruje euforiju i porčuje kako ima još posla.

"Čestitam igračima na fantastičnoj utakmici! Pobijedili smo na dominantan način, odličnom igrom u obrani i napadu, glavom, srcem i razumom. Svi igrači dali su svoj obol, jedini koji nije ulazio je Marko Bijač, ali toliki je doprinos dao na klupi bodrenjem. Stvarno sam ponosan kako smo odigrali, ali moramo smiriti igrače, vidim emocije kod mlađih igrača što je normalno jer im je ovo prvo veliko natjecanje, ali moramo se smiriti, napraviti još dva koraka i uzeti novu medalju. Bit će izuzetno teško, ali ja debelo vjerujem u ovu reprezentaciju. Baš sam jako sretan, vidim da ovo dobiva konture ozbiljne reprezentacije."

Bilo je dosta isključenja, ali ona su pravilno raspoređena.

"Vodili smo računa o svemu, stavljao sam i Krapića na beka. Pokušavali smo sve jer smo znali da nam silno nedostaje taj jedan igrač u obrani. Ono što me posebno raduje je ta glava koju smo imali. Nismo je gubili, znali smo što želimo i što radimo. Lijepa utakmica i idemo dalje."

"Veliki je uspjeh hrvatskog vaterpola što je osmi put zaredom u polufinalu Svjetskog prvenstva, nitko to još nije napravio."

Posebno velik posao napravljen je u obrani protiv Dušana Mandića.

"Zatvorili smo Mandića, a ono što je kod njega procurilo, procurilo je jer je on megaigrač. Dušan Mandić je uistinu najbolji igrač na svijetu. To što je dao, dao je jer je njega jednostavno nemoguće čuvati jedan na jedan. Generalno fenomenalna utakmica, sada treba mir, dobro se odmoriti i čekati protivnika, vjerojatno Španjolsku, ali nikad se ne zna. I ajmo uzeti medalju."

FOTO: EPA/Tibor Illyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!