Ostali sportovi

Hrvatska dominacija na konju s hvataljkama: Žugec zlatni, Vlahek srebrni na Mediteranskim igrama

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 29.06.2022.
Hrvatska dominacija na konju s hvataljkama: Žugec zlatni, Vlahek srebrni na Mediteranskim igrama

Dvadesetogodišnji Varaždinac, član GK Vindije, slavio je s ocjenom 14.250, a ovo je Hrvatskoj prvo gimnastičko zlato na Mediteranskim igrama ikada. Od osnutka Hrvatske do danas osvojili smo pet srebrnih medalja, Vlahek je pridodao i šestu, a Žugec se popeo na vrh ovog poretka.

"Izvan sebe sam. Ne mogu vjerovati da mi se ovo trenutno događa. Nakon najnapornijeg dijela sezone ikada i nakon zlata sa Svjetskog kupa u Kopru i srebra u Varni, sada nosim doma u Hrvatsku novo zlato. Evo me sa suzama u očima", emotivan je bio Mateo koji je u finalu nastupio kao posljednji, osmi.

"Finale je bilo jako konkurentno, svi dečki su ušli u finale s visokim ocjenama i znao sam da ću morati ponoviti nastup iz kvalifikacija da osvojim medalju. Jakov je išao prvi, on je probio led i odmah dobio 14.150. Kad sam saznao da ima medalju u rukama, znao sam da moram dovršiti taj posao jer Hrvatska zaslužuje dvije medalje na Mediteranskim igrama. I eto, dobio sam 14.250, osigurao zlato… Nakon svega, nakon bolova u zglobovima, već tjedan dana se bavim zglobovima, hvala fizioterapeutu koji je puno pomogao, bez njega to ne bi bilo moguće. Niti bez podrške koju imam od strane moje obitelji i prijatelja. Hvala svima koji su bili uz mene. Nosim vam zlato"

Jakov Vlahek u Zagreb i svoj ZTD Hrvatski sokol nosi mediteransko srebro.

"Srebro! Jako sam zadovoljan svojom izvedbom u finalu, dobru vježbu sam napravio. Ne mogu se žaliti. Htio bih čestitati Mateu. Stvarno smo zasluženo bili prvi i drugi. Definitivno dva najkvalitetnija konjaša danas u finalu. Bilo je jako finale, mrtva trka do kraja, blizu su bile sve ocjene. Ja sam zadovoljan, idemo malo proslaviti, onda se vratiti doma, malo se odmoriti i nastaviti s pripremama za drugi dio sezone", poručio je Jakov.

S hrvatskim konjašima na postolju je s broncom stajala velika turska zvijezda, Ferhat Arican. Aktualna olimpijska bronca na ručama iz Tokija, danas je ocijenjena sa 14.000.

MEDITERANSKE IGRE (hrvatske medalje)

Bari 1997.
SREBRO - Aleksej Demjanov (karike)

Pescara 2009.
SREBRO - Filip Ude (tlo)

Mersin 2013.
SREBRO - Robert Seligman (konj s hvataljkama)
SREBRO - Marijo Možnik (preča)

Tarragona 2018.
SREBRO - Robert Seligman (konj s hvataljkama)

Oran 2022.
ZLATO - Mateo Žugec (konj s hvataljkama)
SREBRO - Jakov Vlahek (konj s hvataljkama)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!