Košarka

Zubac: 'Ako agresivnije otvorimo utakmicu, otvorit će nam se i neke druge stvari'

Branimir Korać • srijeda, 29.06.2022.
Zubac: 'Ako agresivnije otvorimo utakmicu, otvorit će nam se i neke druge stvari'
Foto: FaH

Pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom je teško gostovanje u Sloveniji na kojem Hrvatska mora ići isključivo na pobjedu...

Dosad odrađeno u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo stavilo je Hrvatsku u poziciju da nema pravo na poraz i da jednostavno mora ići na pobjede.

"Nemamo puno prava na kalkulacije, idemo na obje pobjede. Spremni smo, imamo plan i nadamo se pobjedama", poručio je za HRT Ivica Zubac.

Zubac je jučer riješio pitanje klupske budućnosti, dobio je trogodišnji ugovor s Clippersima i kako i sam priznaje - odahnuo je.

"Sigurno je da mi je to mentalno pomoglo, pritisak je sada manji, mirniji sam i odmah sam danas puno lakše disao na treningu. Zadovoljan sam, još tri godine su osigurane i idemo dalje."

Ovako raspoloženi Zubac trebao bi biti prevaga na hrvatsku stranu.

"Pod obručima je naša prednost, moramo se nametnuti visinom i fizikalijama od početka utakmice. Moramo biti agresivnija ekipa koja će 'prva udariti', ako tako otvorimo susret, onda ti se uvijek otvore i neke druge stvari."

Reprezentaciji se priključio naknadno, on i Bogdanović zbog NBA pravila nisu mogli ranije krenuti s treninzima.

"Spremali smo se individualno, Bojan i ja smo skupa radili u Zagrebu i spremili smo se koliko smo mogli. Jedna stvar je kada treniraš individualno, a druga kada radiš pet na pet. Nadam se da će ovo biti dovoljno."

FOTO: HINA/Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!