Nogomet

Dambrauskas: 'Vidi se napredak, ali 'ubili' smo se svojim greškama. Do prve utakmice bit ćemo spremni'

Matej Kačan • četvrtak, 30.06.2022.
Dambrauskas: 'Vidi se napredak, ali 'ubili' smo se svojim greškama. Do prve utakmice bit ćemo spremni'
Foto: FaH

Hajduk je na pripremama remizirao 2:2 s HSV-om, a trener Valdas Dambrauskas je u zanimljivoj utakmici vidio dobre i loše strane...

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas komentirao je remi svoje momčadi protiv HSV-a u kojem su Bili pokazali dobre, ali i loše poteze i na kraju tek u završnici ispustili pobjedu.

"Zanimljiva utakmica s taktičke strane. Onakav protivnik kakvog smo željeli, ovakvog nije lako pronaći u Hrvatskoj. Pokušali smo pritisnuti i dominirati, ali danas nije bilo lako odraditi zamišljeno. Razlika je bio njihov golman koji sjajno igra nogom i kad bi mi pritiskali s dvojicom ili trojicom, oni bi s vratarom radili višak u svojoj prvoj trećini. Bilo je zanimljivo vidjeti reakciju igrača, njihove prilagodbe i rješenja koja su nalazili."

Bila je to utakmica s dosta prilika i pogodaka, HSV je ostavio bolji "ujtnički" dojam, ali Hajduk je taj koji je dvaput vodio i dvaput primao golove iz prekida.

"U prvom dijelu smo presjekli dvije ili tri lopte koje su mogle voditi u opasne kontre, u drugom poluvremenu nešto manje, ali tad je bio i drukčiji plan, nismo previše pritiskali. Svi su dobili minute, ne mogu svi još ograti 90 minuta. Naporno treniramo, vidi se napredak, ali uvijek želimo više. Vidjelo se u prvom dijelu da smo sami sebe 'ubili', čak ne zbog odluka, nego zbog tehničkih pogrešaka. To se događa kad su noge teške i kad nisi svjež. Vjerujem da ćemo doći u pravu formu do prve utakmice."

Dva gola pala su iz dvije različite situacije.

"Sretni smo kad zabijamo i uvijek želimo zabiti više. Prvi gol došao je nakon lijepe akcije koja je krenula od golmana. Inteligentna reakcija Livaje koji je izašao iz zaleđa i napravio mali blk Sahitiju dok je lopta bila u zraku. Sahiti je primio, našao Krovinovića koji je odlično dodao na prvu stativu, Mlakar je blokirao stopera da bi Livaja dobio loptu u sredini. To je akcija na koju bi svaka ekipa bila ponosna."

U drugom golu sudjelovali su mladi, Biuk je asistirao Ćubeliću.

"Drugi pogodak je drukčiji jer smo iskoristili grešku protivnika. Dobra reakcija Ćubelića i sretan sam što je zabio. Za svakog mladog igrača je bitno da zabijaju i da vide da mogu igrati na ovoj razini. Tako im raste samopouzdanje i to je bitno, da igraju bez straha s prvom ekipom."

Bili znaju što popraviti do sljedećih pripremnih utakmica i starta sezone.

"Napravili smo greške, postoje područja gdje se treba popraviti. Pogotovo u izgradnji napada, tu i dalje radimo previše grešaka, a to se vidjelo i u zadnjoj utakmici kad smo poklonili gol. Nismo danas iskoristili neke greške. Moramo to analizirati i pripremiti se za Gent i Kišvardu", rekao je.

FOTO: HINA/Mario Strmotić

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!