Ostali sportovi

Hrvatske reprezentacije u rukometu na pijesku otputovale u Poljsku

Sportnet • četvrtak, 30.06.2022.
Hrvatske reprezentacije u rukometu na pijesku otputovale u Poljsku

Dugoočekivani turnir u organizaciji Međunarodne rukometne federacije, Beach Handball Global Tour, nakon što je bio odgođen zbog pandemije Covid-19 virusa, napokon će se održati. Poljski Gdanjsk u razdoblju od petka, 1. srpnja do subote, 2. srpnja ugostit će prvi od četiri planirana ovogodišnja turnira...

Na prvom izdanju turnira Beach Handball Global Tour u Poljskoj sudjelovat će četiri reprezentacije u muškoj i ženskoj konkurenciji pa će tako snage na turniru odmjeriti ekipe Hrvatske, Poljske, Njemačke i Španjolske.

"Beach Handball Global Tour bit će nam odlična prilika da se još bolje uigramo. Naporno smo trenirale zadnjih mjeseci i sada ćemo vidjeti kako će to izgledati protiv dosta jakih protivnica. Najizazovnija ekipa na turniru zasigurno je Njemačka koja je i osvojile Svjetsko prvenstvo prije nekoliko dana. Također, tu su i Španjolke koje su bile viceprvakinje. Smatram kako su obje ekipe odlične, a dobra je stvar da u pripremnom periodu imamo priliku igrati s najboljim ekipama", rekla je reprezentativka Anja Vida Lukšić.

Ženski dio turnira, hrvatske će reprezentativke otvoriti utakmicom protiv Njemačke u petak, 1. srpnja u 11 sati po hrvatskom vremenu. Drugu utakmicu dana igrat će protiv Poljske u 16 sati. Posljednja utakmica turnira na rasporedu je u nedjelju, 2. srpnja u 9 sati protiv reprezentacije Španjolske.

"Pozivnicu za turnir dobili smo prošli tjedan pa nećemo biti u mogućnosti ići u najjačem sastavu, što je zapravo i dobra stvar jer smo ovime dobili širinu, a i konkurenciju unutar ekipe. Rezultat u Gdanjsku je bitan i želimo nametnuti stjecanje pobjedničkog mentaliteta, ali nije u prvom planu. Naglasak ćemo staviti na napredak mlađih djevojaka koje će nastupiti na turniru, trenutno imamo tri juniorke u sastavu. Turnir će nam poslužiti da vidimo možemo li računati na njih u budućnosti. Ovo je veliki događaj na kojem će steći veliko iskustvo za koje se nadam da će kasnije iskoristi u daljnim nastupima za reprezentaciju. Sigurno ćemo u budućnosti dobiti optimalan broj igračica koje će moći pružiti najbolje izvedbe i postizanje visokih rezultata, pri čemu mislim polufinala i finala na svjetskim i europskim prvenstvima. Najteži protivnik na turniru sigurno su Nijemice koje su aktualne svjetske i europske prvakinje", zaključila je izbornica ženske reprezentacije Iva Kanjugović.

Cijeli raspored ženskog dijela turnira u Gdanjsku dostupan je ovdje.

Hrvatski seniori, nakon zlata na Svjetskom prvenstvu u Grčkoj, puni motivacije odlaze u Poljsku. Prva utakmica na rasporedu je za petak, 1. srpnja, a protivnik je domaćin Poljska u 14 sati. Drugi susret dana igrat će se protiv Španjolske u 17 sati. Drugog dana turnira, u subotu, Hrvatska će igrati protiv Njemačke u 12 sati.

"S ovim zlatom možemo ići rasterećeni na ostala dva natjecanja. Sada nam slijedi Poljska i Beach Handball Global Tour gdje ćemo se dodatno pripremiti za Svjetske igre u Sjedinjenim Američkim Državama, koje su nam uz Svjetsko prvenstvo kulminacija sezone", izjavio je Ivan Dumenčić koji je u Herkalionu osvojio svjetski naslov.

AUTOR: Beach Handball Croatia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!