Vodeni sportovi

Tucak: 'U Gwangjuu su nas ozbiljno zaskočili M zonom, moramo se pripremiti i za to'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.06.2022.
Tucak: 'U Gwangjuu su nas ozbiljno zaskočili M zonom, moramo se pripremiti i za to'
Foto: EPA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u polufinalu Svjetskog prvenstva igra protiv Španjolske. Susret je na rasporedu u petak od 19:30 sati...

Izbornik Ivica Tucak odmah nakon završetka dvoboja protiv Srbije prebacio se na Španjolsku i okrenuo se onom što ga očekuje u polufinalu. Španjolska nije nepoznanica.

"Jutros sam imao videoanalizu sa svojim video analitičarem. Imao sam i kratak sastanak s igračima da im 'audio' prezentiram ono što ćemo večeras gledati i putem videa. Znamo manje-više sve o njima, trebamo se samo dogovoriti neke stvari za koje mislimo da će biti bitne za sutrašnju utakmicu."

Tucak je spreman na sve, Španjolci su znali stvarati velike probleme, ali Hrvatska će pripremiti odgovor.

"Teško je pogađati kakvu će vrstu obrane igrati. U zadnje dvije utakmice nisu to toliko koristili, ali su nas 2019. godine u Gwangjuu baš ozbiljno zaskočili tom M zonom i naravno da ćemo se pripremiti i za to. Radili smo na tome i tijekom priprema, imamo za to neke uigrane akcije. Treba se pripremiti za to, ali i njihov presing s vanjske strane koji dobro igraju. Jedna ozbiljna reprezentacija, ali vjerujem da možemo igrati s njima."

Igračima savjetuje da zaborave pobjedu protiv Srbije i potpuno se koncentriraju na ono što ih čeka.

"Vidljivo je bilo da je određen broj mlađih igrača bilo emotivno. Naravno da te ponese, utakmica četvrtfinala protiv Srbije, naravno da to nosi nešto posebno. Moramo se smiriti, to sam rekao i jučer u autobusu i jutros ponovio. Igračima sam i rekao da se ne bave čitanjem medija, glava mora biti potpuno unutra, ja to ništa ne čitam i volio bih da me poslušaju i maknu se od toga. Ako im se čita, imat će dosta vremena kada sve to prođe, sada glave moraju biti unutra i moramo svi zajedno biti kao do sada i samo pozitivno i hrabro ići prema naprijed."

FOTO: EPA/Tibor Illyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!