Ostali sportovi

Miran Maričić nakon drame do srebra u zračnoj pušci na Mediteranskim igrama

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.06.2022.
Miran Maričić nakon drame do srebra u zračnoj pušci na Mediteranskim igrama
Foto: FaH

Hrvatski strijelac Miran Maričić osvojio je srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u Alžiru u gađanju zračnom puškom, dok je naš drugi predstavnik u finalu Borna Petanjek završio na osmom mjestu.

Maričić je u iznimno uzbudljivom i izjednačenom finalnom nadmetanju došao do meča za zlato protiv srbijanskog reprezentativca Milenka Sebića. Sve do posljednje serije nije se znalo tko će odnijeti zlatnu medalju, da bi na kraju to ipak uspjelo 37-godišnjem Beograđaninu koji je pobijedio sa 17-15.

Brončanu medalju osvojio je 19-godišnji slovenski strijelac Luka Lukič, kojemu je to prvo odličje s velikih natjecanja.

Borna Petanjek je bio prvi od finalista koji je završio natjecanje i tako osvojio osmo mjesto.

Maričić je u finale ušao s drugim rezultatom kvalifikacija (628,4 kruga), a bolji od njega bio je samo srbijanski reprezentativac Lazar Kovačević koji je sa 632,4 kruga postavio novi kvalifikacijski rekord Mediteranskih igara. Kovačević je prije mjesec dana pobijedio Maričića u meču za zlato na natjecanju Svjetskog kupa u Bakuu.

Borna Petanjek je u finale ušao kao šesti (625,6), a osvajač zlata Milenko Sebić je bio sedmi (625,0) i za samo četiri desetinke kruga je bio bolji od devetoplasiranog Francuza Raynauda koji je ostao bez finalnog nastupa.

FOTO: HINA/HOO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!