Tenis

Petra Martić u dva seta svladala i iskusnu Slovakinju te izborila treće kolo

Branimir Korać • četvrtak, 30.06.2022.
Petra Martić u dva seta svladala i iskusnu Slovakinju te izborila treće kolo
Foto: EPA

Petra Martić izborila je treće kolo Wimbledona pobjedom protiv Slovakinje Kristine Kučove. Martić je slavila u dva seta sa 7:6, 6:3...

Petra Martić jedina je hrvatska predstavnica koja je u singlu preživjela prvo kolo, a zasad je dogurala do trećeg nakon što je svladala i Kristinu Kučovu.

Kučova baš i nema nekih dobrih rezultata na travi i Martić je s pravom u ovaj susret ušla u statusu favorita. Petra je odigrala dobro, kontrolirala je rezultat i zasluženo prošla dalje.

U prvom setu Petra je dosta rano došla do breaka i povela s 3:1, ali Kučova je odmah uzvratila i vratila se u set. On je odlučen u 13. igri gdje je Martić bila bolja sa 7:4.

U drugom setu Petra je dosta loše krenula i Kučova je povela s 2:0, ali do kraja seta Martić uzima šest od narednih sedam gemova te prolazi u treće kolo.

Petra je pogodila deset as servisa, Kučova niti jedan, a Slovakinja je imala deset dvostrukih servis pogrešaka.

U trećem kolu Martić će igrati protiv osme nositeljice Jessice Pegule koja je na startu svladala Donnu Vekić. U dosadašnjih pet međusobnih dvoboja, Petra je slavila četiri puta, uključujući i zadnji put u Rimu prošle godine.

Wimbledon, drugo kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Kristina Kučova (Slovačka) 7:6(4), 6:3

FOTO: EPA/JOHN G MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!