Vodeni sportovi

Ovog vikenda na Jarunu se odlučuje o ukupnom pobjedniku hrvatskog veslačkog prvenstva

Sportnet • četvrtak, 30.06.2022.
Ovog vikenda na Jarunu se odlučuje o ukupnom pobjedniku hrvatskog veslačkog prvenstva

Od 1. do 3. srpnja na veslačkoj stazi Jarun u Zagrebu održat će se Hrvatsko državno prvenstvo za kadete i juniore, koje organizira Hrvatski veslački savez.

Nakon što je u svibnju održano Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore i veterane, ovaj vikend Jarun ponovno očekuje veslač spektakl ali u kategoriji kadeta i juniora. Ukupan broj prijavljenih veslača iz 29 klubova jamči da nas očekuje uzbudljiv vikend na Jarunskom jezeru.

"Veslanje je jedna od najzahtjevnijih sportskih disciplina, a osim fizičkih dobrobiti pomaže razvoju predanosti, discipline i timskog rada. Iznimno me veseli što ove godine imamo ovoliki broj posada, jer to između ostalog znači i da nema straha za budućnost hrvatskog veslanja. I ne samo veslanja. Činjenica je da se nije svatko spreman uhvatiti u koštac s nečim tako zahtjevnim kao što je trening veslanja. Veslanje iziskuje posebnu mentalnu i fizičku snagu, puno odricanja i visoku motiviranost za postizanje cilja. U veslanju nema lakšeg puta do uspjeha. Čast je gledati takve mlade ljude kako izrastaju u ponos ove zemlje", rekao je Branimir Bašić, predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza.

U kategoriji seniora i veterana dominirali su zagrebački klubovi, pa je tako HAVK Mladost bila ukupni pobjednik, dok je VK Trešnjevka zauzela drugo mjesto. Nakon završetka natjecanja juniora i kadeta, njihovi bodovi će se pribrojiti seniorima i dobit ćemo ukupnog pobjednika za ovu godinu.

U petak se održavaju prednatjecanja, u subotu polufinala i u nedjelju se održavaju A i B finala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!