Vodeni sportovi

Talijani prvi finalisti Svjetskog prvenstva, Grci ostali gol prekratki

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 01.07.2022.
Talijani prvi finalisti Svjetskog prvenstva, Grci ostali gol prekratki
Foto: EPA

Muška vaterpolska reprezentacija Italije svladala je Grčku s 11:10 (4:2, 2:3, 1:1, 4:4) i izborila nastup u finalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti, u kojem će braniti naslov osvojen prije tri godine u Gwangjuu...

Italija će u nedjeljnom finalu (20 sati) igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog dvoboja u kojem će od 19:30 sati igrati reprezentacije Hrvatske i Španjolske.

Talijani su po prvi put u povijesti na dva uzastopna svjetska prvenstva došli do finala, a u nedjelju će se po sedmi put boriti za naslov svjetskog prvaka.

Strijelce talijanske reprezentacije predvodio je Vincenzo Dolce s tri pogotka, a po dva su postigli Francesco Di Fulvio i Nicholas Presciutti. Za Grke je tri gola postigao Angelos Vlachopoulos.

Odlučujućim se pokazao početak zadnje četvrtine, kad su Talijani golovima Presciuttija i Dolcea poveli s 9:6. Grci su se uspjeli približiti dvaput na gol zaostatka, a kad je 58 sekundi prije kraja Di Fulvio pogodio za 11:9 pobjednik je bio odlučen.

Prije tri godine u Južnoj Koreji Talijani su po četvrti put u povijesti osvojili naslov svjetskih prvaka pobijedivši u finalu Španjolsku s 10:5.

Od 19:30 sati će hrvatski vaterpolisti pokušati uzvratiti Španjolcima za polufinalni poraz (5:6) iz Gwangjuaa te po četvrti put u povijesti ući u finale na svjetskom prvenstvu. Posljednji od dva naslova osvojili su upravo u Budimpešti 2017.

FOTO: EPA/Tibor Illyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!