Vodeni sportovi

Tucak: 'Borili smo se kao lavovi, treba priznati da je pobijedio trenutno bolji'

Mihaela Bradovski • petak, 01.07.2022.
Tucak: 'Borili smo se kao lavovi, treba priznati da je pobijedio trenutno bolji'
Foto: EPA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv Španjolske koja je bila bolji protivnik i zasluženo je slavila s 10:5...

Ivica Tucak nakon susreta nije imao problema priznati kako je pobijedio bolji. Hrvatska se borila, ali Španjolska je u ovom trenutku jednostavno bolja.

"Ja prije svega moram čestitati prvo Španjolcima, pokazali su da su bolja ekipa od nas i sasvim zasluženo su pobijedili. Utakmicu smo odlično otvorili, čvrsto se držali dogovora, ali promašili smo dva, tri zicera kada se rezultat lomio, a njima su ušle neke lopte od ruke i to je tako. Malo sportske sreće, ali kvaliteta je bila na njihovoj strani, oni su preiskusna ekipa da to ne bi znala kazniti. Nemam što zamjeriti svojim dečkima, borili su se kao lavovi. Treba priznati da je pobijedio bolji protivnik u ovom trenutku."

Tucak nije mogao računati na suspendiranog Rinu Burića koji bi mu jako dobro došao u ovom susretu.

"Kada izgubiš onda plačeš, ali ovo nije plakanje nego samo konstatacija. Danas nam je silno falio Rino Burić koji bi ulazio kao drugi centar i imali bi igrača više. Jedina zamjerka u ovom trenutku mi je da nismo bili onako raspucani kao protiv Srbije. Kada smo opalili dva-tri prava šuta, dali smo gol. U prve dvije četvrtine smo previše gurali loptu na centra, a nije bilo potrebe. Rekao sam milijun puta ovo je ekipa koja ima šut i mora obranu razbijati šutem. Ali morate shvatiti da je tu i težina utakmice koja nosi svoje, nemam što momcima zamjeriti, valja učiti na ovim greškama i priznati da je Španjolska u ovom trenutku bolja reprezentacija."

FOTO: EPA/Szilard Koszticsak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!