Nogomet

Olimpija: 'Prosinečki se pripremao uz alkohol i cigarete'; Prosinečki: 'Nikada nisam radio s takvim prevarantima'

Branimir Korać • subota, 02.07.2022.
Olimpija: 'Prosinečki se pripremao uz alkohol i cigarete'; Prosinečki: 'Nikada nisam radio s takvim prevarantima'
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Robert Prosinečki nije više trener Olimpije. Danas je održao konferenciju za novinare prije koje se oglasila Olimpija s teškim optužbama...

Već tjednima trajao je rat između Roberta Prosinečkog i njemu nadređenih, posebno direktora Igora Barišića.

Predsjednik Olimpije Adam Delius sve je presjekao otkazom Prosinečkom iako se govorilo kako bi prije mogao otići Barišić jer je veliki broj ljudi u Olimpiji na strani Prosinečkog. Nakon što je Prosinečki zakazao pressicu za danas, iz Olimpije su brže-bolje poslali priopćenje u kojem Robija žestoko optužuju.

"Robert Prosinečki nekada je bio vrhunski nogometaš, a danas živi kako je navikao. Ne želi biti primjer igračima i slijediti klupsku filozofiju i vrijednosti. Nakon što je klub najavio njegov odlazak s mjesta trenera, u javnost iz sata u sat dolazi sve više neodrživih tvrdnji i floskula. Ali nitko ne zna da je tijekom priprema stručni stožer nekoliko puta (gotovo svaki dan) kartao do 4 ujutro uz alkohol i cigarete. Osim toga, kao trener je neodgovorno odgađao ili čak otkazivao zakazane treninge. Naposljetku, otkazao je trening bez konzultacija s predsjednikom ili direktorom kluba dva dana prije završetka priprema", stoji između ostalog u priopćenju.

Prosinečkog su na pressici dočekali navijači Olimpije, njih 40-ak koji su mirno saslušali što je imao za reći, a zatim emotivnog Robija ispratili ovacijama i pljeskom iz prostorije.

"Možete reći da sam bio loš trener, ali ne možete mi zamjeriti što sam volio klub. Došao sam ovdje da vratim klub tamo gdje je nekad bio. Moram reći da nikada nisam radio s većim lažljivcima i prevarantima, iako sam u ovom poslu dugi niz godina kao igrač i kao trener. To da smo ja i Mladen Rudonja htjeli prodati klub, to je smiješno. Apsurdno je kako su oni vodili klub. Ni Alfred Hitchcock ovo nije mogao napraviti. Delius nas je pozvao na sastanak i rekao nam da će Barišić otići iz kluba. Govorio je o novim ljudima koji će ga naslijediti i o nogometašima koji su trebali doći. Na kraju saznajem da sam ja taj koji će otići", govorio je Prosinečki.

Jako ružan rastanak, nešto što se nikako nije smjelo dogoditi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!