Tenis

Ribakina na Martić, Cornet prekinula veliki niz Ige Swiatek

Matej Kačan • subota, 02.07.2022.
Ribakina na Martić, Cornet prekinula veliki niz Ige Swiatek
Foto: EPA

Francuska tenisačica Alize Cornet priredila je veliki šok izbacivanjem Ige Swiatek kojoj je prekinut i niz od 37 pobjeda, a na Petru Martić u osmini finala će Elena Ribakina...

Vjerojatno najveće moguće iznenađenje u današnjem teniskom svijetu dogodilo se u trećem kolu Wimbledona. Uvjerljivo najbolja tenisačica svijeta Iga Swiatek poražena je i prekinut je niz od 37 pobjeda Poljakinje.

Bolja od prve nositeljice bila je Alize Cornet, a to je Francuskinja odradila vrlo sigurno i dominantno sa 6:4 i 6:2. Tako od očekivanog dvoboja Swiatek i Barbore Krejčikove neće biti ništa.

Naime, osim tog iznenađenja, dogodilo se još jedno. 13. nositeljicu izbacila je zagrebačka tenisačica pod australskom zastavom Ajla Tomljanović. Krejčikova je sa 6:2 uzela prvi set, ali onda Ajla okreće sa 6:4 i 6:3 te ide na Cornet.

Na Petru Martić će Elena Ribakina. Kazahstanska tenisačica, 17. nositeljica u dva je seta, ali dosta duga i izjednačena svladala Kineskinju Zheng sa 7:6 i 7:5.

Ispala je i 11. nositeljica Cori Gauff, od nje je u tri seta bolja bila sunarodnjakinja Amanda Anisimova. Simona Halep nije dopustila iznenađenje pa je Magdaleni Frech dopustila tek pet gemova, a u dosta tijesnom dvoboju kvalitetu je u ključnim trenucima pokazala Paula Badosa.

Četvrta nositeljica je sa 7:5 i 7:6 svladala Petru Kvitovu i baš će na stajati na putu Simoni Halep u osmini finala, a porazom Swiatek je Španjolka postala i glavni favorit gornjeg dijela ždrijeba za finale.

Wimbledon (Ž), 3. kolo:
Elena Ribakina (Kaz/17) - Qinwen Zheng (Kin) 7:6(4), 7:5
Ajla Tomljanović (Aus) - Barbora Krejčikova (Češ/13) 2:6, 6:4, 6:3
Harmony Tan (Fra) - Katie Boulter (VB) 6:1, 6:1
Amanda Anisimova (SAD/20) - Coco Gauff (SAD/11) 6:7(4), 6:2, 6:1
Simona Halep (Rum/16) - Magdalena Frech (Polj) 6:4, 6:1
Alize Cornet (Fra) - Iga Swiatek (Polj/1) 6:4, 6:2
Paula Badosa (Špa/4) - Petra Kvitova(Češ/25) 7:5, 7:6(4)

FOTO: EPA/Kieran Galvin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!