Rukomet

Horvat: 'Zanimljiv ždrijeb, htjeli smo izbjeći Europljane iz trećeg i četvrtog šešira'

Matej Kačan • subota, 02.07.2022.
Horvat: 'Zanimljiv ždrijeb, htjeli smo izbjeći Europljane iz trećeg i četvrtog šešira'

Hrvatski rukometni izbornik Hrvoje Horvat komentirao je ždrijeb skupina za SP 2023, i premda je zadovoljan izbjegavanjem Europljana, i dalje je na oprezu zbog afričkih nepoznanica...

Zadovoljan ždrijebom skupine za SP 2023 u Švedskoj i Poljskoj je hrvatski izbornik Hrvoje Horvat. Premda su izvučeni potencijalno neugodni prvak i brončani iz Afrike, prva je želja bila izbjeći Europljane.

To se i dogodilo pa je iz posljednjeg šešira u skupinu G s Hrvatskom upao SAD, svakako autsajder na ovoj rukometnoj razini.

"Ždrijeb je zanimljiv. Željeli smo izbjeći europske reprezentacije iz trećeg i četvrtog pota, odnosno šešira, a podsjećam tamo su bile Mađarska, Srbija, Slovenija i Nizozemska i to smo uspjeli. Prvak Afrike i trećeplasirani s tog kontinenta svakako zaslužuju maksimalnu pozornost. Teoretski se može dogoditi da to budu Egipat i Tunis, a to je onda sasvim druga priča, i ždrijeb više ne izgleda tako jednostavan. Ali, vidjet ćemo što će se dogoditi."

Horvat se može početi spremati na najgore, a nadati se najboljem. U svakom slučaju, bit će zanimljivo pratiti Afričko prvenstvo i analizirati.

"Ono što je dobro u svemu tome je da ih već sad možemo početi skautirati i analizirati jer tim reprezentacijama, prvenstvo počinje za desetak dana. Želio bih samo da budemo kompletni i da nam se ne ponovi situacija poput one na Europskom prvenstvu u Mađarskoj s koronom. Ne sumnjam da će Hrvatska biti prava. Dobar je ždrijeb i u nastavku. Ja sam optimist i vjerujem da ćemo biti pravi na tom prvenstvu", rekao je za stranicu HRS-a.

Podsjetimo da se Hrvatska križa sa skupinom H u kojoj su Danska, Belgija, Bahrein i četvrta afrička ekipa pa se sve u svemu ždrijeb može nazvati dobrim.

FOTO: Jozo Čabraja/kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!