Vodeni sportovi

Tucak: 'Da je tako lako uzeti medalju, svi bi je osvajali, nama preostaje samo rad'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 03.07.2022.
Tucak: 'Da je tako lako uzeti medalju, svi bi je osvajali, nama preostaje samo rad'
Foto: EPA

Hrvatska nije uspjela doći do odličja na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu u Mađarskoj. Grci su u susretu za treće mjesto slavili s 9:7...

Ivica Tucak nakon susreta mogao je samo čestitati Grcima koji su bolje koristili svoje prilike i zaslužili medalju.

"Nije bilo snage i nije bilo dovoljno svega onoga što čini razliku između trećeg i četvrtog mjesta. Prvo čestitke Grcima koji su danas bili bolji, mi smo svoje šanse promašivali i to je samo dokaz koliko je velika razlika između medalje i četvrtog mjesta. Očigledno još nismo spremni za medalju. Ovo što smo pokazali u Mađarskoj može biti manje-više zadovoljavajuće u jednom segmentu, ali bilo je vidljivo koliko je velika razlika od medalje do četvrtog mjesta."

Hrvatska je imala puno prilika, izrađenih situacija, ali je realizacija bila jako loša.

"Nismo imali potrebnu koncentraciju, strašno puno smo promašili, izgađali vratara, ali to je sazrijevanje koje ne ide preko noći. To je mukotrpan proces i čestitke igračima na srčanosti i želji. Vraćali smo se, pokušavali iščupati, ali u trenucima kada smo trebali naplatiti, radili smo početničke greške. Ali to je ta razlika, medalja je još daleko. Moramo dobro izanalizirati, većim dijelom turnira bili smo dobri, ali sada kada je trebalo uzeti medalju, nismo bili pravi. Ove reprezentacije su trenutno bolje, a nama preostaje samo rad."

Krajem kolovoza i početkom rujna Hrvatsku u Splitu čeka Europsko prvenstvo.

"Ne može biti dobra uvertira ako nema medalje. Vidim i suze na klupi, to su novi momci, teško će im pasti, ali to je pouka sporta. Da je tako lako uzeti medalju, svi bi je osvajali. Sve te šanse koje smo stvorili, hrpa zicera, peterac, sve se to mora naplatiti da bi bili bolji."

FOTO: EPA/Szilard Koszticsak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!