Košarka

Slovenija slavila u drami u Stockholmu, Hrvatska protiv Finske ima zadnju šansu

Branimir Korać • nedjelja, 03.07.2022.
Slovenija slavila u drami u Stockholmu, Hrvatska protiv Finske ima zadnju šansu
Foto: FaH

Hrvatska košarkaspška reprezentacija ipak je dobila priliku sama odlučiti o svojoj sudbini u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Slovenija je slavila u Stockholmu 84:81 i dala Hrvatskoj šansu...

Sve je bilo jasno uoči zadnjeg kola grupne faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Da bi Hrvatska došla u ikakvu šansu boriti se za prolaz u sljedeću fazu kvalifikacija, Slovenija je morala slaviti u Švedskoj. To se i dogodilo iako je bilo straha u završnici, Švedska je imala šansu, ali srećom nije je iskoristila.

Imali su Slovenci dvoznamenkastu prednost tijekom drugog poluvremena, ali Švedska se uspjela vratiti u utakmicu, bila je mirna s linije slobodnih bacanja, pogađala izvana i zakomplicirala susret.

Švedska je u završnici susreta dobila priliku, ali izblokiran je šut za tricu Hakansona kod 82:81, Dončić je pogriješio i krivo dodao, Pantzer je uzeo loptu, ali Larsson nije ubacio tricu šest sekundi prije kraja.

Slovenija ipak uzima loptu, na liniju slobodnih bacanja otišao je Goran Dragić koji ubacuje oba bacanja, a Hakanson s centra ne pogađa i Slovenija odnosi pobjedu.

Dončić je ubacio 32 poena uz deset skokova i šest asistencija, a Goran Dragić dodao je 13 poena. Kod Švedske Ludvig Hakanson ubacio je 24 poena uz devet asistencija, a Simon Birgander dodao je 15 poena.

Što se tiče Hrvatske, sve je jasno, za prolaz u drugi krug kvalifikacija, mora pobijediti Finsku.

Kvalifikacije za SP:
Švedska - Slovenija 81:84

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: HINA/STA/Jure Makovec

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!