Košarka

Mulaomerović: 'Imali smo sve u svojim rukama, svi smo trenutno u šoku'

Branimir Korać • nedjelja, 03.07.2022.
Mulaomerović: 'Imali smo sve u svojim rukama, svi smo trenutno u šoku'
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija novim porazom oprostila se od nastupa u drugoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Još jedno veliko razočaranje i još jedan veliki udarac...

Izbornik Damir Mulaomerović nakon susreta bio je razočaran i odmah je skidao krivicu s Lovre Gnjidića koji je u završnici promašivao slobodna bacanja.

"Utakmica je vjerojatno bila svima zanimljiva, ali što reći nakon ovakvog poraza. Imali smo sve u svojim rukama, promašili smo 13 slobodnih bacanja što je bilo previše za ovakvu utakmicu. U zadnje tri minute imali smo jako puno loših odluka. Ne znam kako je u završnici lopta dolazila do Gnjidića kada smo rekli da treba ići na Bojana i Hezonju. Ne krivim Lovru za promašena slobodna bacanja, mlad je, sve je to odrastanje. Ne mogu zamjeriti na zalaganju, svi su se borili. Svi smo trenutno u šoku, uložili smo puno energije. Što se dogodilo na kraju, svi ste vidjeli."

I Roko Prkačin žali i ističe veliki brpoj pogrešaka u ključnim trenucima.

"Napravili smo neke pogreške u ključnim trenucima susreta i pobijedili smo sami sebe. Pobjeda nam je pobjegla, ali znamo što nam sada slijedi. Moramo se fokusirati na ono što dolazi, Eurobasket koji dolazi u rujnu, moramo podići glave i fokusirati se na budućnost."

FOTO: HINA/Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!