Košarka

Bivši Cibonin centar Danko Branković pronašao angažman u Euroligi

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.07.2022.
Bivši Cibonin centar Danko Branković pronašao angažman u Euroligi

Danko Branković nakon odlaska iz Cibone nije dugo bio bez angažmana. Stavio je potpis na ugovor s njemačlkim euroligašom Bayernom iz Münchena...

Nakon što mu je istekao ugovor s Cibonom, Danko Branković je kao slobodan igrač izašao na tržište. Jedno vrijeme bio je u SAD-u na workoutu, ali vratio se i napravio iskorak u karijeri potpisom za Bayern.

S obzirom da ga je Bayern predstavio kao projekt za budućnost, ne treba očekivati kako će odmah imati značajnu minutažu i ulogu, ali Bavarci vjeruju kako bi od njega trebali imati velike koristi u budućnosti.

"Zahvalan sam Bayernu na pruženoj prilici i nadam se da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazano. Mislim da sam prilično agilan i brz za svoju visinu, ali moram još popraviti svoje fizikalije", istaknuo je Branković nakon potpisa višegodišnjeg ugovora.

Bayernov sportski direktor Daniele Baiesi tvrdi kako su Bavarci već duže vrijeme pratili Brankovića.

"Već godinu dana pomno pratimo Danka koji nudi nevjerojatnu kombinaciju veličine, pokretljivosti i tehnike. On je vrlo inteligentan mladić, uzbuđeni smo zbog prilike da razvijemo njegov talent i veselimo se njegovom daljnjem razvoju."

FOTO: KK Cibona/Mihal Jacić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!