Tenis

Petra Martić naišla na previsoku prepreku, Kazahstanka ide u četvrtfinale Wimbledona

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 04.07.2022.
Petra Martić naišla na previsoku prepreku, Kazahstanka ide u četvrtfinale Wimbledona
Foto: EPA

Petra Martić nije uspjela izboriti prolaz u četvrtfinale Wimbledona. Naišla je na bolju i opasniju protivnicu od dosadašnjih i upisala poraz sa 7:5, 6:3...

Petra Martić oprostila se od Wimbledona porazom u osmini finala i tako je hrvatski tenis ostao bez predstavnika u singlu. Martić je poražena od Elene Ribakine, Kazahstanke s kojom nije imala sreće niti u jedinom ranije odigranom meču, 2020. godine u Dubaiju gdje je poražena u dva tie-breaka.

Danas je Ribakina lakše došla do pobjede, slavila je sa 7:5, 6:3 u meču u kojem je manje griješila, bila agresivnija i lakše dolazila do prilika.

U prvom setu je Petra imala dobru priliku, uspjela je povesti s 4:3 uz break, ali nije izdržala, odmah nakon toga je izgubila servis iako se spasila nakon 15:40. No treća break lopta u gemu bila je kobna. U završnici seta Ribakina je još jednom došla do breaka i uzela set sa 7:5.

U drugom setu obje igračice čvrsto su držale svoj servis izuzev u šestom gemu u kojem je Petra pokleknula, dopustila je Ribakinoj priliku za break koju je ova iskoristila.

Do kraja seta Kazahstanka je izgubila samo jedan poena na svom servisu i mirno je dovršila posao.

Petra bez obzira na ovaj poraz može biti zadovoljna, odigrala je dobar turnir, došla do drugog tjedna iako forma uoči Wimbledona nije bila na visokoj razini.

Wimbledon, osmina finala:
Elena Ribakina (Kazahstan, 17) - Petra Martić (Hrvatska) 7:5, 6:3

FOTO: EPA/KIERAN GALVIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!