Nogomet

Marseille potvrdio Igora Tudora kao novog trenera

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 04.07.2022.
Marseille potvrdio Igora Tudora kao novog trenera

Igor Tudor novi je trener Olympiquea iz Marseillea. Klub s Azurne obale potbrdio je hrvatskog stručnjaka za novog trenera i nasljednika Jorgea Sampaolija...

Nakon dobro odrađenog posla u Veroni, Igor Tudor našao se pred velikim izazovom, preuzeo je klupu bivšeg prvaka Europe, jednog od najvećih francuskih klubova, Olympique Marseillea.

Tudor se nakon odlaska iz Verone spominjao u kontekstu Galatasaraya što baš i nije bilo realno za očekivati s obzirom na raskid s Turcima koji je imao u prošlosti, spominjao se i oko nekih klubova u Italiji, ali prošlog tjedna stigla je informacija kako je ipak sve dogovoreno s Marseilleom.

Danas je to i potvrđeno i Tudor je počeo s radom u francuskom velikanu gdje mu neće biti nimalo lako. Poznato je kako je u Marseilleu pritisak uvijek velik, traži se rezultat, navijači su vatreni, ali Tudor je već radio u takvoim sredinama.

"Mislim da smo u Igoru Tudoru pronašli ono što nam treba i sretan sam što mu želim dobrodošlicu u naš klub. Igor je borac, što je pokazao kroz svoju karijeru i kao trener i kao igrač. Radio je u Splitu i uvjeren sam da će se u Marseilleu osjećati kao kod kuće. Štoviše, njegovo iskustvo kao trenera u Galatasarayu i PAOK-u, kao i u Juventusu kao igrača, pripremilo ga je za razinu strasti koja definira i ujedinjuje naš klub i njegov grad. Ali iznad svega, kao što je nedavno dokazao u Hellas Veroni, Igor je autentični vođa koji nudi hrabru viziju nogometa, koji ne bježi ni od jednog izazova i koji je odlučan u potrazi za izvrsnošću", poručio je vlasnik Marseillea Frank McCourt.

FOTO: Olympique Marseille

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!