Tenis

Organizatori Wimbledona uložili žalbu na kaznu izrečenu od strane WTA

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 04.07.2022.
Organizatori Wimbledona uložili žalbu na kaznu izrečenu od strane WTA

All England Club u kojem se rganizira Wimbledon uložio je žalbu na izrečenu novčanu kaznu koju je propisao WTA zbog zabrane nastupanja Ruskinjama i Bjeloruskinjama na turniru...

All England Club je uložio žalbu na novčanu kaznu koju je organizatorima turnira u Wimbledonu izrekla Ženska teniska udruga (WTA), zbog toga što su ruskim i bjeloruskim tenisačicama uskratili nastup na trećem Grand Slam turniru u sezoni.

Vodstvo WTA je već ranije odlučilo oduzeti Wimbledonu mogućnost da se tenisačice u okrnjenoj konkurenciji bore za bodove, a sad je odlučilo i novčano kazniti, kako All England Club. Kažnjen je i Britanski teniski savez (LTA) koji je suorganizator trećeg Grand Slam turnira u sezoni te nadgleda organizaciju WTA turnira u Nottinghamu, Birminghamu i Eastbourneu koji prethode Wimbledonu.

Prema pisanju britanskih medija WTA je Britanskom teniskom savezu izrekao kaznu od 750.000 američkih dolara, a All England Club (AELTC) je kaznio sa 250.000 dolara.

Izvršna direktorica AELTC-a Sally Bolton u ponedjeljak je izjavila da su "duboko razočarani" reakcijom WTA Toura na odluku o zabrani nastupa zbog ruske invazije u Ukrajini.

Na novinarsko pitanje o novčanim kaznama je odgovorila da "ne smije to komentirati, jer se radi o pravnom postupku koji je u tijeku."

Na upit hoće li se AELTC žaliti, Bolton je odgovorila: "Da, žalili smo se."

Bolton je poručila da još čekaju odluku Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) o tome hoće li i oni posegnuti za novčanom kaznom, nakon što su, kao i WTA, a potom i ITF (Međunarodna teniska federacija), ukinuli dodjeljivanje bodova za natjecanja u svim konkurencijama na trećem Grand Slam turniru u sezoni.

Iz AELTC-a su poručili da i dalje smatraju kako je njihova odluka o zabrani nastupa ruskim i bjeloruskim predstavnicima bila opravdana.

"Doista smo vrlo, vrlo dugo i intenzivno promišljali o toj odluci. Bila je to iznimno teška i izazovna odluka. No, iz našeg kuta je bila i jedina ispravna. To nam je bila jedina moguća opcija s obzirom na naputak Vlade i uvjereni smo u ispravnost odluke", zaključila je Bolton.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!