Tenis

Tomljanović, Halep i Anisimova u četvrtfinalu, tek jedna Top 10 igračica ostala u turniru

Matej Kačan • ponedjeljak, 04.07.2022.
Tomljanović, Halep i Anisimova u četvrtfinalu, tek jedna Top 10 igračica ostala u turniru
Foto: EPA

Odigrani su i preostali mečevi ženske osmine finala Wimbledona, a pravo iznenađenje napravila je Simon Halep izbacivši Paulu Badosu. Elena Ribakina u četvrtfinalu mora na još jednu Hrvaticu, ovaj put onu pod australskom zastavom Ajlu Tomljanović...

Jedna od dvije preostale Top 10 igračice u Wimbledonu nakon prvog tjedna više nije u turniru. Paula Badosa ispala je od Simone Halep pa je Ons Jabeur preostala kao prva favoritkinja turnira na ulasku u četvrtfinale.

Meč Španjolke i Rumunjke izgledao je kao da je Halep četvrta nositeljica, a Badosa kao da nije niti 16., već igračica bliže stotoj na svijetu. Rumunjka suparnici nije ponudila ništa i prošetala se do četvrtfinala za sat vremena sa 6:1 i 6:2.

U dva seta sve je odradila i Amanda Anisimova. Američka tenisačica, 25. na svijetu lako se obračunala s iznenađenjem turnira Harmony Tan i 115. na svijetu ispratila je sa 6:2 i 6:3 te će u četvrtfinalu baš na Halep.

Elena Ribakina s turnira je kući poslala Petru Martić, a sad će morati preko još jedne Hrvatice. Ajla Tomljanović pod australskom zastavom preokrenula je Alize Cornet te je s 4:6, 6:4 i 6:3 došla do osam najboljih.

Wimbledon, osmina finala:
Alize Cornet (Fra) - Ajla Tomljanović (Aus) 6:4, 4:6, 3:6
Paula Badosa (Špa, 4) - Simona Halep (Rum, 16) 1:6, 2:6
Amanda Anisimova (SAD, 20) - Harmony Tan (Fra) 6:2, 6:3

FOTO: EPA/Tolga Akmen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!