Rukomet

Šoštarić: 'Dvije medalje u nekakve dvije godine su ogroman uspjeh', Šenvald: 'Idemo po zlato'

Matej Kačan • ponedjeljak, 04.07.2022.
Šoštarić: 'Dvije medalje u nekakve dvije godine su ogroman uspjeh', Šenvald: 'Idemo po zlato'

Izbornik Nenad Šoštarić i igračica Sara Šenvald bili su iznimn ponosni nakon pobjede rukometašica nad Srbijom i plasmana u finale Mediteranskih igara...

Iznimno ponosan nakon pobjede nad Srbijom i plasmana u finale MI bio je izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić. On je istaknuo teške uvjete, mnoge izostanke i krunu višegodišnjeeg rada unatoč svemu:

"Izuzetno velika i značajna pobjeda za hrvatski ženski rukomet. Otišli smo na ove Mediteranske igre s varijantom da ćemo dati sve od sebe i pokušati napraviti što je god moguće, međutim sumnjam da je puno ljudi vjerovalo da možemo doći do ovog nivoa", rekao je, pa nastavio:

"Od onog prvog popisa nam je otkazalo pet, šest igračica i od onog popisa otkad smo krenuli ovdje, dan prije polaska Lea Franušić. Prva utakmica prijateljska Šimara, utakmica s Alžirom Lucija Bešen, znači tri izuzetno bitne igračice u toj reprezentaciji. Franušić kao zamjena za Katu Pavlović, Lucija Bešen prva golmanica i prvo lijevo krilo Andrea Šimara. Međutim, meni je izuzetno drago da su današnji posao na utakmici napravile Antonia Tucaković na golu koja je u drugom poluvremenu posebno odradila strašan dio posla i ono s čime se jako ponosim je Lana Jarak koja je otkad je dobila šansu ovdje nakon povrede u prvoj prijateljskoj utakmici (Šimare), znači čitav turnir je odigrala u prvoj postavi. Lana Jarak je pokazala strašno veliku stvar, strašno veliko srce, veliku borbenost i mi smo s njom dobili još jedno lijevo krilo za A reprezentaciju i iskreno se nadam da će samo tako nastaviti."

Nije Šoštarić tu stao s pohvalama na račun Jarak.

"Kad sam je pozvao u reprezentaciju, valjda se tri četvrtine Hrvatske pitalo tko je Lana Jarak. To je Lana Jarak, ja je pratim cijelu sezonu, igra odličnu sezonu u Dalmatinki, i ja vjerujem u nju. Mi treneri ipak pratimo naše prvenstvo i nastojimo svima koji su pravi i maksimalno rade, dati šansu da igraju na jednom većem nivou. Osvojili smo minimalno srebrnu medalju što je izuzetno velika stvar i nastavak jednog našeg nivoa koji je počeo i na Europskom prvenstvu."

Šoštarić je iznimno ponosan na ostvareno i smatra da je to veliki zalog za budućnost.

"Znači, u periodu od nekakve dvije godine, hrvatska reprezentacija je osvojila dvije međunarodne medalje. To nas čini sretnima i ponosnima i tjera nas da i dalje radimo što više i bolje, i valjda će potjerati nekoga tko je iza nas da se u ovo treba ulagati. Jer, mi smo prema uvjetima puno lošiji nego reprezentacija Srbije, reprezentacije Španjolske, koje su ovdje. Ulažite u ove djevojke i one će vam vratiti i vraćaju već sada", kazao je.

Sara Šenvald bila je mnogo jezgrovitija, ona je također iznimno ponosna, ali želi i po zlato:

"Danas smo prvenstveno odigrali kao ekipa i jednu odličnu obranu što se vidi po 20 primljenih golova. Odigrali smo pametno, spremili smo se dobro za ovu utakmicu. Preponosni smo na ovaj rezultat, osvojenu medalju i idemo pokazati u finalu da je ono protiv Španjolske bio samo jedan loš dan i pokušati osvojiti zlato", rekla je.

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!