Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši uzeli zlato na MI, Španjolska pala u tri seta!

Matej Kačan • ponedjeljak, 04.07.2022.
Hrvatski odbojkaši uzeli zlato na MI, Španjolska pala u tri seta!

Hrvatska muška odbojkaška reprezntacija okrunila se naslovom mediteranskih prvaka po prvi put u povijesti. Oodbojkaši su u finalu deklasirali Španjolsku u tri seta...

Sjajno ljeto za hrvatske odbojkaše nastavljeno je i na Mediteranskim igrama u Oranu. Odbojkaši su vratili sjaj ovom sportu koji je posljednjih godina posrnuo u Hrvatskoj i donijeli su zlato.

Za sam kraj sjajnog turnira u Oranu pala je Španjolska s 3-0 u setovima. Po treći put u tek nešto više od mjesec dana Hrvati su svladali Španjolce, ovaj put i najuvjerljivije kad je bilo najpotrebnije.

Od početka je Hrvatska bila bolja, ali u prvom setu se nije uspjela odlijepiti na više od tri razlike. Uvijek bi se Španjolci vraćali, ali riješeno je sve s dva poena u nizu za 25:22. U drugom setu slična priča i još veća borba.

Imala je Hrvatska 18:15, ali Španjolci s vraćaju i drže se u samom egalu sve do 30:28. Osvajanje tog seta bio je prijelomni trenutak jer u treći Hrvatska ulazi sa 6:2, uskoro odlazi i na 14:7 i sve do kraja lako kontrolira za pobjedu i zlato.

Prvo je ovo zlato na ikakvom natjecanju u povijesti za Hrvatsku u muškoj odbojci, a dosad su najveći uspjesi bili srebra u Europskoj ligi te bronca na MI 1997. u Bariju.

Sa 16 poena Hrvatsku je vodio Petar Đirlić, dok je 15, ali od toga čak pet iz bloka ostvario Marko Sedlaček. Devet je imao Filip Šestan, dok je kod Španjolaca 17 imao Andres Villena Rodriguez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!