Košarka

Netsi neće požurivati s razmjenama za Duranta i Irvinga, sve bi moglo trajati i do početka kampa

Matej Kačan • utorak, 05.07.2022.
Netsi neće požurivati s razmjenama za Duranta i Irvinga, sve bi moglo trajati i do početka kampa
Foto: EPA

Ako Brooklyn Netsi ne dobiju zadovoljavajuće pakete za Kevina Duranta i Kyrieja Irvinga, mogli bi s razmjenama odugovlačiti i čekati čak do rujna i početka trening kampa...

Premda je jasno kako bi i Kevin Durant i Kyrie Irving trebali napustiti Brooklyn Netse ovog ljeta, to se ipak neće dogoditi po kratkom postupku. Netsi imaju bogate i jake ugovore s obojicom pa će čekati na dobru ponudu.

S obzirom na to da je početak sezone daleko i da se Netsima ne žuri, a da pogotovo za Duranta očekuju povijesni i rekordni povrat po pitanju igrača i izbora na draftu, Netsi su spremni sa svime čekati i pregovarati sve do početka kampa, pa i nakon toga.

Kampovi NBA ekipa kreću u rujnu i sve do tada mogli bi slušati samo navode i nagađanja američkih novinara. Durant ima još četiri godine ugovora, a Irving je iskoristio opciju za posljednju sezonu pa Netsi drže sve karte u svojim rukama, govore mediji iz New Yorka.

Izvori iz lige govore kako su Netsi spremni sve razvući do početka priprema ako ne dobiju ono što ih zadovoljava. To pak ne bi trebao biti problem jer mnoge su se ekipe spremne odreći praktički svega kako bi dobile Duranta na četverogodišnjem ugovoru.

Kao favoriti za Duranta posljednjih se dana spominju Raptorsi i Warriorsi, dok će za Irvinga biti nešto teže naći partnera i povrat. Irving ima povijest ozljeda i nestabilnosti i samo godinu dana ugovora, a jedini potencijalni "kupac" su LA Lakersi.

Zato bi paket tu trebao biti dosta siromašniji i uključivat će Russella Westbrooka. Premda se govorilo o tome da Netsi žele u taj trade uključiti i Joea Harrisa i njegov ugovor vrijedan 38.6 milijuna dolara, isti izvori navode da Brooklyn ipak nema tu namjeru i taj ugovor neće dodatno komplicirati razmjenu.

FOTO: EPA/Jason Szenes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!