Košarka

Španjolci opet 'kupuju' stranca, bivši bek Fenerbahčea i Zvezde zaigrat će na Eurobasketu

Matej Kačan • utorak, 05.07.2022.
Španjolci opet 'kupuju' stranca, bivši bek Fenerbahčea i Zvezde zaigrat će na Eurobasketu

Američki iskusni organizator igre Lorenzo Brown ekspresno je dobio španjolsko državljanstvo pa će popuniti poziciju "jedinice" na predstojećem Eurobasketu...

Uslijed teške ozljede Rickyja Rubija i odlaska Sergija Rodrigueza u reprezentativnu mirovinu, španjolski košarkaški Savez posegnuo je za, po nekima, vrlo nepopularnom mjerom naturaliziranja stranca.

Španjolac tako po ekspresnom postupku postaje Lorenzo Brown, novopečeni organizator igre Maccabi Tel Aviva, a nekoć bek Philadelphije, Phoenixa, Crvene zvezde, Fenerbahčea i mnogih drugih klubova.

Posljednju sezonu proveo je kao suigrač Marija Hezonje u Unicsu pod vodstvom Velimira Perasovića gdje je u Euroligi do izbacivanja ruskih klubova bilježio 13.8 poena, 3.6 skokova i 6.1 asistenciju po susretu.

Španjolsko pravosuđe već je odobrilo ekspresnu naturalizaciju, a Brown se morao odreći američke putovnice. Ovaj je čin zatvorio vrata nastupu Sergea Ibake za Španjolsku, kao i Nikoli Mirotiću.

Ibaka je izrazio želju za nastupom na Eurobasketu, ali Fibina pravila dopuštaju nastup samo jednog naturaliziranog igrača, a Španjolci su odlučili taj "joker" potrošiti na poziciju playmakera koja je ostala ranjiva.

Marca navodi da je motiv za pronalazak stranog rješenja taj da sportski rezultat reprezentacije ne pati nakon što su prva dva rješenja na poziciji organizatora igre postala nedostupna.

FOTO: Crvena zvezda mts

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!