Ostali sportovi

Covid opet utječe na sportska natjecanja, otkazano SP u polumaratonu u Kini

HINA, Matej Kačan • utorak, 05.07.2022.
Covid opet utječe na sportska natjecanja, otkazano SP u polumaratonu u Kini

Koronavirus opet uzima zamah i utječe na sportska natjecanja pa je tako Svjetsko prvenstvo u polumaratonu u Kini otkazano zbog širenja zaraz u toj zemlji...

Zbog ponovnog širenja koronavirusa u Kini otkazano je Svjetsko prvenstvo u polumaratonu koje je trebalo biti održano 22. studenoga u Yangzhouu, priopćili su u utorak iz krovne atletske organizacije.

Članovi Vijeća Svjetske atletike bili su prisiljeni donijeti ovakvu odluku nakon konzultacija s članovima lokalnog organizacijskog odbora.

Poštujući napore organizatora, iz krovne organizacije svjetske atletike su odlučili Yangzhouu dodijeliti organizaciju Svjetskog prvenstva u cestovnom trčanju koje bi trebalo biti održano u ožujku 2027.

Novostvoreno dvodnevno natjecanje koje uključuje utrku na pet kilometara te polumaraton prvi će put biti održano 30. rujna i 1. listopada 2023. u latvijskom glavnom gradu Rigi, a nakon kandidacijskog procesa koji će započeti sljedeći mjesec, u srpnju 2023. bit će odabran domaćin SP-a u cestovnom trčanju za 2025.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!