Tenis

Martić nakon ispadanja: 'Šanse na travi protiv Ribakine su jako male ako vas ne služi servis'

Branimir Korać • utorak, 05.07.2022.
Martić nakon ispadanja: 'Šanse na travi protiv Ribakine su jako male ako vas ne služi servis'
Foto: EPA

Petra Martić oprostila se od Wimbledona porazom u osmini finala protiv Kazahstanke Elene Ribakine. Ribakina je slavila u dva seta sa 7:5, 6:3...

Petra Martić imala je u prvom setu servis za set, ali nije ga iskoristila. Ribakina se vratila i dalje je sve išlo na njen mlin.

"To je trenutak kada su stvari jednostavno otišle na njenu stranu. Nisam dobro otvorila meč, malo je bilo nervoze, nije bilo ritma, ali uspjela sam se vratiti u taj prvi set i štoviše doći do breaka, a stigle su i nove lopte i ne možeš imati situaciju bolju od te. Na žalost, servis jednostavno nije funkcionirao od početka do kraja. U prošlim mečevima je oscilirao, ali ovdje je jednostavno konstantno postotak bio loš. Pokušala sam s drugim servisom, pokušala sam usporiti prvi servis, ali jednostavno nije funkcioniralo. Ribakina igra vjerojatno najbrže trenutno na Touru i šanse na travi protiv nje su jako male ako vas ne služi servis", kaže Martić za Sportklub

Servis je bio ključan, a on nije služio hrvatsku igračicu.

"Na travi moraš dobro servirati, ja sam tip igrača koji se oslanja na servis i da je bila možda neka druga protivnica, bilo bi lakše, ali ona jednostavno toliko jako udara, jako je agresivna i ako si stalno na drugom servisu i ovisiš o njemu, jednostavno, ona mora odigrati baš loše da dobiješ."

Bez obzira na ovaj poraz, Petra može biti zadovoljna nastupom u Londonu. Sada slijedi kraći povratak na zemlju pa odlazak u SAD.

"Realno gledajući imala sam super Wimbledon. Dobro sam igrala prva tri meča i protiv Ribakine osim servisa nije bilo loše, Napredovala sam. Plan je vratiti se na zemlju i odigrati dvije 250-ice i onda u SAD."

FOTO: EPA/KIERAN GALVIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!