Košarka

Igrači protiv angažmana Browna: 'Španjolski košarkaši su talentirani i pokazuju to već dugi niz godina'

Branimir Korać • utorak, 05.07.2022.
Igrači protiv angažmana Browna: 'Španjolski košarkaši su talentirani i pokazuju to već dugi niz godina'
Foto: Davor Sajko

Nakon što je Sergio Scariolo ostao bez Rickyja Rubija i Sergija Rodrigueza, pala je odluka o angažmanu stranca na poziciji razigravača...

Serge Ibaka i Nikola Mirotić barem su dio karijere proveli u Španjolskoj pa su samim time bez previše negodovanja primljene vijesti o tome kako će igrati za španjolsku reprezentaciju, no angažman Lorenza Brown nisu španjolski košarkaši najbolje primili.

Naime Sergio Scariolo zatražio je angažman stranog razigravača nakon teške ozljede Rickyja Rubija i oproštaja od reprezentacije Sergija Rodrigueza. Odluka je pala na Browna, a Udruženje španjolskih profesionalnih igrača povodom toga izdalo je priopćenje u kojem tvrdi kako to nije odluka koja pomaže španjolskoj košarci.

"Ekspresna naturalizacija igrača bez ikakvih korijena u Španjolskoj šalje vrlo štetnu poruku španjolskim sportašima i ima negativan utjecaj na sadašnjost i budućnost. Je li moguće da momčad trenutnog svjetskog prvaka ne nalazi španjolske igrače s kojima bi se natjecala na natjecanjima najviše međunarodne razine?

Cilj svakog košarkaša je da jednog dana zaigra u reprezentaciji. Ova legitimna nada je ugrožena kada Španjolski košarkaški savez i španjolsko Ministarstvo pravosuđa favoriziraju dodjelu legalnih, ali moralno upitnih putovnica.

Ovakvo što je daleko od pomoći jer umanjuje i eliminira sportske zasluge koje omogućuju da se sanja o igranju za reprezentaciju.

Španjolski igrači su talentirani i pokazuju to već dugi niz godina, ali da bi talent razvili i iskoristili, trebaju priliku u svojim klubovima i, naravno, u reprezentaciji", stoji u priopćenju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!