Nogomet

Tudor: 'Vjerujem u jedno, a to je napadački, intenzivan, organiziran i hrabar nogomet'

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 05.07.2022.
Tudor: 'Vjerujem u jedno, a to je napadački, intenzivan, organiziran i hrabar nogomet'
Foto: EPA

Igor Tudor novi je trener Marseillea, a danas je predstavljen na konferenciji za medije na kojoj je govorio o svom stilu igre i ciljevima za narednu sezonu...

Igor Tudor je u utorak predstavljen kao novi trener Olympique Marseillea, a na prvoj konferenciji za medije je poručio da želi stvoriti "veliku momčad s prepoznatljivom igrom" te da navijači koji dođu na stadion "ne odlaze razočarani".

"O taktici bi mogli do sutra razgovarati. Svaki trener ima svoje metode, iz nogometne povijesti znamo da je moguće pobjeđivati na više načina", rekao je hrvatski stručnjak koji je u ponedjeljak imenovan nasljednikom Argentinca Jorgea Sampaolija.

"Vjerujem u jedno, a to je napadački, intenzivan, organiziran i hrabar nogomet. Igra ide u smjeru ritma i intenziteta, ali ja razmišljam i o organizaciji igre, linijama dodavanja, trčanju bez lopte. Želim da ljudi koji dođu na stadion ne odlaze razočarani", dodao je 44-godišnji Tudor kojemu će Marseille biti sedmi klub koji će voditi kao glavni trener.

Trenersku karijeru je započeo prije deset godina kao pomoćnik u hrvatskoj reprezentaciji, a već 2013. je dobio priliku voditi Hajduk, klub iz kojega je potekao. S Poljuda se otisnuo prema Solunu i preuzeo PAOK (2015./'16.), a potom su slijediti angažmani u Turskoj, u Karabuksporu (2016./'17.) i Galatasarayu (2017./'18.). Prvi angažman u talijanskoj Serie A imao je u Udineseu (2018./'19.) iz kojeg se opet vratio na klupu Hajduka, ali samo na sedam mjeseci (2020.), da bi iz Splita otišao za pomoćnika Andree Pirla u Juventusu, klubu u kojem je ostavio neizbrisiv igrački trag. Prošle je sezone ponovno postao glavni trener, a u ruke je dobio Veronu, s kojom je završio na devetom mjestu, a momčad je bila peta najefikasnija u prvenstvu postigavši u 38 utakmica 65 pogodaka.

"Želim da naša igra bude prepoznatljiva, da smo momčad koja zna što radi s loptom i bez nje. Rezultat će doći kao posljedica toga", poručio je Tudor.

"Povijest i veličina kluba određuju ciljeve, a to su svakako pobjede", rekao je Tudor kad je bio upitan za klupske ambicije u sljedećoj sezoni.

"Vrlo brzo ćete vidjeti kako ćemo igrati. Hoćemo li se braniti s trojicom ili četvoricom u zadnjoj liniji, nije važno. Sustavi ne donose pobjede, ima mnogo važnijih stvari od toga", zaključio je Tudor.

Marseille je prošlu sezonu završio na drugom mjestu, izborio mjesto u Ligi prvaka, ali je za PSG-om zaostao velikih 15 bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!