Tenis

Majoli: 'Ne treba raditi prevelik pritisak na Petru Marčinko, put je dug i bit će i padova i uspona'

Branimir Korać • srijeda, 06.07.2022.
Majoli: 'Ne treba raditi prevelik pritisak na Petru Marčinko, put je dug i bit će i padova i uspona'

Iva Majoli iza sebe ima sjajnu karijeru, danas je izbornica i uvjerena je da hrvatski tenis ima svijetlu budućnost...

Izbornica hrvatske ženske teniske reprezentacije, Iva Majoli, zadovoljna je stanjem u hrvatskom tenisu i vjeruje kako je pred njim lijepa budućnost.

"U zadnjih 20 godina igrači samo izlaze i muški i ženski, očito je dobro podneblje. Uvijek dođe neka pauza, kod nas je dosta cura još uvijek mlado bez obzira koliko dugo nastupaju. Imamo mladu Petru Marčinko koja je na najboljem putu, ima 16 godina i od nje se dosta očekuje. Ne treba raditi prevelik pritisak na nju, put je dug i bit će i padova i uspona, treba samo ostati mirne glave. U njenim godinama potrebno je puno treninga i puno discipline". kaže Majoli za Sportklub.

Majoli priznaje kako se tenis jako promijenio u odnosu na onda kada je ona bila aktivna.

"Dosta toga se promijenilo. Igra se puno više na snagu, bilo bi mi drago vidjeti malo više raznovrsnosti u igri, više nadmudrivanja, mislim da toga nedostaje. Moja generacija je bila vjerojatno najjača, tu su bile Steffi Graf, Monika Seleš, Sabatini, Arantxa, pripremale smo se tako da pokušamo nadmudriti jedna drugu, koju ćemo igru primijeniti i voljela bih više toga i sada vidjeti. Ali vremena se mijenjaju, sada je tenis brži, jači, cure su spremnije i svejedno je zanimljivo. Iga je fenomenalna, igra najraznovrsnije i to se pokazalo i dobrim rezultatima. Žao mi je nije prošla dalje, ali morao je doći i jedan poraz."

FOTO: HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!