Nogomet

Sindikat igrača upozorava na kršenje potpisanih ugovora u Kini, Turskoj, Grčkoj i drugim zemljama

HINA, Matej Kačan • srijeda, 06.07.2022.
Sindikat igrača upozorava na kršenje potpisanih ugovora u Kini, Turskoj, Grčkoj i drugim zemljama
Foto: Dejan Popek

Sindikat profesionalnih nogometaša FIFPro upozorio je i istaknuo stalno kršenje ugovora i neispunjavanje potpisanih obveza prema igračima u Turskoj, Grčkoj i mnogim azijskim i afričkim zemljama...

Globalni sindikat nogometnih igrača FIFPRO upozorio je nogometaše na rizike potpisivanja ugovora za klubove u Kini, Turskoj, Grčkoj i nekoliko drugih zemalja zbog "sustavnog i raširenog kršenja ugovora".

Kineski nogometni savez rekao je u travnju da će klubovi koji ne podmire sve zaostale plaće do 31. prosinca biti izbačeni iz lige, a Chongqing Liangjiang Athletic posljednja je momčad koja je propala zbog rastućih dugova.

Igrači Chongqinga podijelili su otvoreno pismo na društvenim mrežama u svibnju rekavši da nisu plaćeni.

"U zadnje dvije godine, Grčka je bila zemlja s najvećim brojem igrača koji traže dio svojih neisplaćenih plaća iz FIFA-inog fonda za zaštitu igrača. Povećan broj klubova u Rumunjskoj koji ulaze u stečajne postupke i dalje ima ozbiljne posljedice za igrače, gurajući ih u beskrajne stečajne postupke s malim ili nikakvim izgledima za dobivanje bilo kakve naknade."

FIFPRO je također rekao da je zabrinut zbog sve većeg broja stranih igrača blokiranih u Libiji jer klubovi koji ih zapošljavaju "odbijaju dati relevantnu dokumentaciju za odlazak".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!