Košarka

Drugi izbor drafta izdominirao u debiju u Ljetnoj ligi i oduševio sve

Matej Kačan • srijeda, 06.07.2022.
Drugi izbor drafta izdominirao u debiju u Ljetnoj ligi i oduševio sve

NBA liga možda je dobila novu veliku zvijezdu, sudeći po prvoj utakmici Ljetne lige za drugi izbor drafta Cheta Holmgrena koji je izdominirao i srušio neke rekorde u debiju za Thunder...

Drugi izbor NBA drafta, novi igrač OKC Thundera Chet Holmgren oduševio je u svom debiju u Ljetnoj ligi. Holmgren je u prvoj utakmici zabio 23 poena, a dodao je sedam skokova, četiri asistencije i čak šest blokada.

To je rekord Ljetne lige po broju blokiranih šuteva, a prvi je i s kombiniranih pet blokada i barem četiri trice, po ESPN-ovom vođenju podataka u Ljetnoj ligi.

Visoki "jednorog" sa sveučilišta Gonzaga svojom je partijom oduševio sve pa su se javili neki stariji NBA igrači, suigrači iz Thundera, pa čak i gradonačelnik Oklahoma Cityja.

David Holt je očistio svoj raspored kako bi gledao novu zvijezdu svog grada u akciji, a svoje je dojmove potom podijelio na Twitteru gdje si je morao ponavljati kako "neće pretjerano reagirati na Ljetnu ligu."

Sam Holmgren zahvalio je suigračima na pruženim prilikama na utakmici, ali je najavio i da se vraća istim navikama i kasnije. Oduševljen je i njegov organizator igre i očito novi prvi partner Josh Giddey.

"S kakvim je hypeom stigao ovdje, način na koji je odigrao je velika stvar za nas. Mnogo je pritiska kad ste visoki izbor, a on je to odradio najbolje što se može. Olakšava mi posao kad igram s nekim takvim. Može se izvući i raširiti, ali i završiti na obruču. Štiti me, čuva leđa u obrani. Obožavam igrati s njim. Ovo je tek jedna utakmica i kemija se samo poboljšava", kazao je Giddey.

Inače, Thunder je svladao Utah Jazz 98:77, ali rezultat i suparnik pali su u drugi plan iza nove zvijezde.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!