Ostali sportovi

Yulimar Rojas zbog krive obuće ipak ostala bez nastupa u skoku u dalj na SP

HINA, Matej Kačan • srijeda, 06.07.2022.
Yulimar Rojas zbog krive obuće ipak ostala bez nastupa u skoku u dalj na SP
Foto: Kristijan Komarica

Svjetska rekorderka u troskoku Yulimar Rojas imala je plan na SP u Eugeneu nastupiti i u skoku u dalj, ali je njena norma diskvalificirana zbog neodobrene obuće...

Svjetska rekorderka u troskoku Venezuelanka Yulimar Rojas neće se na Svjetskom atletskom prvenstvu koje se krajem srpnja održava u Eugeneu natjecati u skoku u dalj nakon što je njezina kvalifikacijska ocjena od 6.93 metra proglašena nevažećom zbog neodobrenih tenisica.

Dvostruka svjetska prvakinja u troskoku premašila je kvalifikacijsku normu za skok u dalj u lipnju na atletskom mitingu u Guadalajari, ali je, prema Svjetskoj atletskoj federaciji, nosila tenisice za troskok, koje nisu dopuštene na natjecanju u skoku u dalj.

"Rojas se namjeravala natjecati u skoku u dalj nakon ovog natjecanja, s odobrenim tenisicama, kako bi se kvalificirala za Svjetsko atletsko prvenstvo u Oregonu 2022., ali ozljeda je to spriječila", stoji u priopćenju Svjetske atletike.

Odobrena granica debljine potplata za cipele za skok u dalj je 20 mm, a za troskok 25 mm.

"Znamo da je ovo razočaravajuće za Yulimar Rojas i njezine obožavatelja, ali jako se veselimo gledati gospođu Rojas kako se natječe u troskoku na Svjetskom prvenstvu u Oregonu 2022. i uspijeva se kvalificirati u obje discipline sljedeće godine na Svjetskom atletskom prvenstvu u Budimpešti 2023.", priopćila je Svjetska atletska federacija.

Svjetsko prvenstvo u Eugeneu počinje 15. srpnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!