Nogomet

Bivši najbolji strijelac HNL-a trebao bi se pridružiti Barišiću i Katiću u Glasgowu

Matej Kačan • srijeda, 06.07.2022.
Bivši najbolji strijelac HNL-a trebao bi se pridružiti Barišiću i Katiću u Glasgowu
Foto: FaH

Antonio Mirko Čolak na izlaznim je vratima grčkog PAOK-a, a navodno je već sve dogovoreno sa škotskim Rangersima gdje će se Čolak pridružiti dvojici Hrvata...

Kako doznaje Germanijak, povremeni hrvatski reprezentativac i bivši najbolji strijelac HNL-a Antonio Mirko Čolak trebao bi napustiti PAOK i postati novi hrvatski napadač u Glasgow Rangersima.

Nekadašnji napadač Rijeke nakon sjajne sezone prodan je u Grčku za tri milijuna eura, ali se tamo na prvu nije snašao pa je otišao na posudbu u Malmö gdje je izdominirao, a sad Germanijak javlja da su Grci prihvatili ponudu Škota.

Ona iznosi oko 2.5 milijuna funti, a ostale su tek formalnosti poput pregleda i samog potpisa ugovora. Čolak je ipak zaigrao nešto više u Grčkoj nakon povratka s posudbe, ali opet nije mnogo tresao mreže pa ga se odlučilo prodati.

Tako će 28-godišnji jaki napadač naslijediti Dadu Pršu i Nikicu Jelavića kao hrvatski napadač na Ibroxu, a pridružuje se lijevom beku Borni Barišiću i Nikoli Katiću koji se tamo bori za poziciju stopera.

Čolak je u Švedskoj zabio 19 golova u sezoni, od čega pet u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2021., dok je dvije sezone ranije bio prvi strijelac HNL-a s 20 pogodaka. Uspio je skupiti i tri nastupa za seniorsku reprezentaciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!