Nogomet

Inaki Williams mijenja državljanstvo, igrat će za Ganu

HINA, Matej Kačan • srijeda, 06.07.2022.
Inaki Williams mijenja državljanstvo, igrat će za Ganu
Foto: EPA

Ganska nogometna reprezentacija dobila je veliko pojačanje uoči SP u Kataru. Za Gance je odlučio igrati napadač Athletic Bilbaa Inaki Williams...

Inaki Williams, 28-godišnji nogometaš Athletic Bilbaa, odlučio je kako će u nastavku karijere nositi dres reprezentacije Gane. Tu je odluku objavio putem društvenih mreža.

Roditelji ovog napadača rođeni su u Liberiji, ali su zbog građanskog rata u toj zemlji pobjegli iz domovine te su preko izbjegličkog kampa u Gani doselili u Španjolsku, točnije u Bilbao gdje se 1994. godine rodio Inaki.

Od 2014. godine Williams je član Athletica za koji je odigrao čak 272 prvenstvene utakmice te je pritom postigao 53 gola. U karijeri je, inače, ostvario 17 nastupa za španjolsku reprezentaciju do 21 godine, a odigrao je i jednu utakmicu za seniorsku reprezentaciju Španjolske. Nastupao je i za reprezentaciju Baskije, a sada se odlučio staviti na raspolaganje Gani.

Moguće je tako da će Inaki Williams nastupati na Svjetskom prvenstvu kojem je krajem godine domaćin Katar. Gana je izborila plasman na prvenstvo te će u skupini za suparnike imati Portugal, Urugvaj i Južnu Koreju.

FOTO: EPA/Luis Tejido

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!