Tenis

Mate Pavić ipak bez finala Wimbledona u konkurenciji mješovitih parova

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 06.07.2022.
Mate Pavić ipak bez finala Wimbledona u konkurenciji mješovitih parova

Šteta, nije išlo. Mate Pavić i Sania Mirza imali su dobru priliku za ulazak u finale mješovitih parova u Wimbledonu, ali nisu je iskoristili...

Hrvatski tenisač Mate Pavić nije se uspio s Indijkom Saniom Mirzom plasirati u finale mješovitih parova u Wimbledonu, bolji od njih su u polufinalu bili branitelji naslova Britanac Neal Skupski i Amerikanka Desirae Krawczyk s 4:6, 7:5, 6:4.

Pavić i Mirza su kontrolirali susret sve do prednosti od 4:2 u drugom setu, no tada je iskusna 35-godišnja Indijka dva puta zaredom gubila svoj servis pa su Skupski i Krawczyk osvojili tu dionicu igre sa 7:5. I u trećem setu su Pavić i Mirza bili nadomak uspjeha, kod rezultata 3:3 imali su četiri "break-lopte" koje nisu iskoristili da bi kod zaostatka od 4:5 prilikom servisa za ostanak u meču neočekivano posrnuo Pavić.

Pavić je tako ostao na četiri nastupa u finalima mješovitih parova, osvojio je US Open 2016. s Njemicom Laurom Siegemund te Australian Open s Kanađankom Gabrielom Dabrowski, dok je s Dabrowski gubio finala Roland Garrosa 2018. i 2019.

Skupski i Krawczyk će u finalu igrati protiv Australaca Matthewa Ebdena i Samanthe Stosur.

Foto - Zoran Horvat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!