Tenis

Nadal: 'Bolovi su bili jaki, ali nije lako odustati. Ne znam hoću li moći igrati polufinale'

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 07.07.2022.
Nadal: 'Bolovi su bili jaki, ali nije lako odustati. Ne znam hoću li moći igrati polufinale'
Foto: EPA

Problemi sa stopalom vratili su se Rafaelu Nadalu u meču četvrtfinala Wimbledona prtiv Taylora Fritza pa je poučio kako ne zna hoće li biti spreman za polufinale...

Španjolski tenisač Rafael Nadal nakon prolaska u polufinale Wimbledona s 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6 (4) pobjedom protiv Amerikanca Taylora Fritza u četvrfinalu izjavio je kako nije siguran hoće li biti sposoban zaigrati protiv Australca Nicka Kyrgiosa u petak.

Samo Nadalovo sudjelovanje u ovogodišnjem Wimbledonu bilo je upitno zbog ozljede stopala, a protiv Fritza je morao tražiti i liječničkju pomoć zbog ozljede trbušnih mišića.

Veliki Španjolac je nakon pobjede za koju mu je trebalo četiri sata i 20 minuta kazao kako je u nekoliko navrata razmišljao o predaji.

"Nije lako odustati od Wimbleodna iako su bolovi bili jaki. Htio sam završiti meč, borio sam se, ponosan sam na to što sam uspio biti ravnopravan u uvjetima pod kojim sam igrao. No, ne znam hoću li moći igrati u petak. Sada vam ne mogu dati jasan odgovor jer ne znam što će se dogoditi sutra. Već nekoliko dana imam problema s trbušnim mišićima, ali danas je bilo najgore", rekao je Nadal.

Ove godine je Nadal osvojio Australian Open i Roland Garros čime je stigao do ukupno 22. Grand Slam naslova u karijeri, dva više od Rogera Federera i Novaka Đokovića, te još uvijek ima priliku osvojiti sva četiri najveća turnira u istoj godini.

FOTO: EPA/Andy Rain

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!