Tenis

Poljičak: 'Još nisam niti svjestan koliko je finale Grand Slam turnira velik rezultat'

Branimir Korać • petak, 08.07.2022.
Poljičak: 'Još nisam niti svjestan koliko je finale Grand Slam turnira velik rezultat'

Mili Poljičak izborio je prolaz u finale juniorskog Wimbledona gdje ga čeka protivnik koji ga je zaustavio u Roland-Garrosu...

Unatoč prolazu u finale, Mili Poljičak pronašao je zamjerke u svojoj igri.

"Nisam igrao svoj najbolji tenis u prvom setu, ali ostao sam miran jer sam vidio da je puno nervozniji. Znao sam da ću igrati sve bolje kako meč bude išao kraju i tako je i bilo. U prvom setu sam na 6:5 napravio break, a u drugom sam podignuo svoj tenis na puno veći nivo i priveo meč mirno kraju", istaknuo je za Sportklub.

U početku je imao problema s forhendom koji nije funkcionirao onako kako je Poljičak zamislio.

"Polufinale je Grand Slama i normalno je da nećeš odmah igrati najbolji tenis, ali u početku nisam imao tajming na forhendu i dosta puta sam kiksao. Na kraju je to sve ipak sjelo na svoje mjesto i uspio sam dobiti meč."

Nakon meča je Poljičak bio vrlo miran iako kaže da nije očekivao da će doći ovako daleko.

"Nisam očekivao jer ne možeš baš očekivati finale Grand Slama, ali nakon meča ja nisam još niti svjestan koliko je finale Grand Slam turnira velik rezultat. Kada mi dođe do glave bit ću sretan i možda i impresioniran, ali trenutno to nisam."

U finalu ga čeka Michael Zhang.

"Sa Zhangom sam igrao na Roland-Garrosu i izgubio u tri seta, dobar igrač, nezgodan i na travi jer ima neke ravne udarce. Probat ću u meč ući što bolje i probati što prije ostvariti prednost te mirno privesti meč kraju."

Foto: Inga Ćužić/Zagreb Open

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!