Tenis

Očekivano finale: Kyrgios i Đoković odlučit će o ovogodišnjem osvajaču Wimbledona

Branimir Korać • petak, 08.07.2022.
Očekivano finale: Kyrgios i Đoković odlučit će o ovogodišnjem osvajaču Wimbledona
Foto: EPA

Poznati su finalisti i muškog dijela Wimbledona. Nakon što je Nick Kyrgios prošao u finale bez borbe, tamo mu se pridružio i Novak Đoković...

Ozljeda trbušnog zida Rafaela Nadala omogućila je Nicku Kyrgiosu da prođe u finale Wimbledona bez utroška energije u polufinalu, a tamo će se boriti s Novakom Đokovićem. Težak posao je pred Kyrgiosom, ovo mu je prvo Grand Slam finale i nešto s čime se još nije susreo.

Đoković je u polufinalu igrao protiv Camerona Norrieja i slavio u četiri seta. Nije to bila idealna predstava za Đokovića, početak je bio dosta loš, a kasnije je odigrao dobro iako može i bolje.

Norrie je izgledao odlično u prvom setu u kojem mu je dosta pomogao i Đoković koji je puno griješio. Norrie je čak tri puta oduzeo Đokoviću servis u prvom setu, nakon zaostatka 2:1 uzeo je čak pet gemova zaredom i osvojio prvi set.

U drugom setu Đoković je stabilizirao igru na svom servisu, a s druge strane sve više je pritiskao i stvarao probleme Britancu na servisu. Nakon što je napravio break kod 4:3, sve je otišlo na njegovu stranu.

Đoković je uzeo drugi set, nakon toga je dolazio do breaka na početku trećeg i četvrtog seta i bez problema je priveo meč kraju.

Nakon što je u prvom setu došao do tri breaka i četiri break lopte, Norrie u nastavku meča nije imao više nijednu break priliku.

Wimbledon, polufinale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Cameron Norrie (Velika Britanija, 9) 2:6, 6:3, 6:2, 6:4

FOTO: EPA/NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!