Košarka

Hrvatski košarkaški juniori visoko poraženi od Litve

Matej Kačan • petak, 08.07.2022.
Hrvatski košarkaški juniori visoko poraženi od Litve
Foto: FaH

Jaki pripremni turnir za EP na kojem igraju hrvatski košarkaški juniori nije dobro krenuo jer u prvom susretu Litva je bila bolja s 21 poenom prednosti...

Hrvatska košarkaška juniorska reprezentacija u Francuskoj sudjeluje na jakom pripremnom turniru u sklopu priprema za EP, a nisu stvari krenule rezultatski dobro.

Hrvatski juniori za početak su igrali protiv Litve koja ih je lakoćom svladala s 99:78, a razliku je stvorila već u prvom poluvremenu koje je dobila s 55:35.

Najbolji je u Hrvatskoj bio Vigo Bart s 24 poena uz 4/5 za tricu, a pratili su ga Luka Krajinović sa 16, Vice Zanki s 11 poena te Anrija Jelavić s devet poena i sedam skokova.

"Veliki problem kroz cijelu utakmicu nam je predstavljala fizička nadmoć litavske reprezentacije. Uspjeli su poremetiti našu organizaciju napada kao i imati kontrolu u skoku. Da bi se nosili s takvom reprezentacijom iz vrha europske košarke trebamo pokazati više hrabrosti i odlučnosti što u drugom poluvremenu i jesmo učinili te nam to treba biti putokaz za dalje", rekao je izbornik Stipe Kuliš.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!