Tenis

Pavić će finale igrati s frakturom: 'Da je situacija normalna, bili bi favoriti'

Matej Kačan • subota, 09.07.2022.
Pavić će finale igrati s frakturom: 'Da je situacija normalna, bili bi favoriti'
Foto: FaH

Hrvatski teniski as u paru Mate Pavić finale Wimbledona igrat će s frakturom na ruci. Stanje nije dobro, ali Mektić i Pavić ipak će zaigrati i boriti se...

Subota donosi još jedan veliki dan za hrvatski tenis. Na 21. obljetnicu Goranovog Wimbledona, svoj naslov u parovima u All England Clubu pokušat će obraniti Nikola Mektić i Mate Pavić.

No, oni će u finalu protiv australske kombinacije imati veliki hendikep jer ruka koju je Pavić ozlijedio u polufinalu nije ništa bolje i otkriveno je da ima frakturu, ali to neće spriječiti Pavića u nastupu.

"Nemam nikakvu pokretljivost u ruci, ne mogu ju uopće koristiti. Teško mi je, ne mogu uopće držati reket s desnom rukom, igrati backhand, bacati lopticu s desnom rukom", rekao je Pavić za RTL Sport.

Mate i Nikola bolji su par i igrači od Australaca, ali Ebden i Purcell sad imaju ogromnu šansu. No, Hrvati će na teren izaći i dat će sve od sebe.

"Da je situacija normalna, da budemo iskreni, mislim da bi mi bili apsolutni favoriti u tom meču. Ne znam uopće što očekivati, izaći ćemo na teren, borit ćemo se. Ako smo mogli igrati četiri sata protiv ovakvog tima i pobijediti, nadam se da možemo i u subotu", rekao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!