Tenis

Elena Ribakina sjajnim nastupom u drugom i trećem setu do prve kazahstanske Grand Slam titule

Mihaela Bradovski • subota, 09.07.2022.
Elena Ribakina sjajnim nastupom u drugom i trećem setu do prve kazahstanske Grand Slam titule
Foto: EPA

Elena Ribakina pobjednica je ovogodišnjeg izdanja Wimbledona. Ribakina je odradila sjajan turnir, a u finalu je preokretom nakon lošeg ulaska u meč svladala Ons Jabeur...

U dva najbolja tjedna karijere Elena Ribakina stigla je do trofeja pobjednice Wimbledona. Ribakina je odigrala sjajno u drugom i trećem setu finalnog dvoboja protiv Ons Jabeur i stigla je do pobjede 3:6, 6:2, 6:2.

Ribakina je tako naslijedila Ashleigh Barty koja je osvojila titulu prošle godine i postala je ujedno prva tenisačica koja nastupa pod kazahstanskom zastavom, a da je osvojila bilo koji Grand Slam turnir.

Na putu do finala zaustavila je i Petru Martić koja je imala velikih problema s početnim udarcem i poražena je u dva seta.

Ribakina je u finalni meč ušla dosta nervozno, Jabeur je bila bolja i ništa nije govorilo da bi se meč mogao okrenuti. Tunižanka je dobila prvi set sa 6:3, ali vrlo brzo sve se okrenulo.

Ribakina je napravila break već u prvom gemu drugog seta, a kada je kod 3:1 napravila novi break, bilo je jasno tko će uzeti taj set.

Treći set donio je gotovo identičnu priču. Ponovno je Ribakina otvorila breakom, ali ovaj put drugi break stigao je kod 4:2 i tu je priči bio kraj.

U konačnici velika pobjeda za Ribakinu koja je izgledala sjajno od trenutka kada je ostavila nervozu iza sebe i opustila se.

Wimbledon, finale:
Elena Ribakina (Kazahstan, 17) - Ons Jabeur (Tunis, 3) 3:6, 6:2, 6:2

FOTO: EPA/NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!