Automoto

Kronometar vožnje: Povratak na stazu Belica

Sportnet • subota, 09.07.2022.
Kronometar vožnje: Povratak na stazu Belica

Peto natjecanje sezone na karting stazi u Belici, nadomak Čakovca, najavljuje nastup 78 vozačica i vozača iz 20 klubova...

Oktanski sport na nacionalnom nivou vraća se u Belicu, na nekad znanu i posebno za karting neizbježnu stazu, na kojoj će ovog puta nastupati automobilisti u okviru petog natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske u kronometar vožnjama. Organizator već trećeg u nizu natjecanja državnog prvenstva je zagrebački Autoklub Fly with Kolman, ovog puta uz tehničkog izvoditelja AK Delta Zagreb. Nastup na „1.Nagradi Međimurja Fly with Kolman 2022.“ prijavilo je 78 vozačica i vozača iz 20 klubova.

Brojem sudionika izdvajaju se tri kluba, domaćin Fly with Kolman s 14, te pazinski Istra racing team i AKORK Skok racing 1993 s po 12 sudionika, a upravo su tim slijedom, poslije četiri natjecanja i poredani na ljestvici čak 30 klubova čiji su vozači u dosadašnjem tijeku sezone osvajali bodove. Prednost „Kolmanovih“ je 15 bodova ispred Pazinjana, višestrukih ekipnih prvaka Hrvatske, dok „Skokovci“ zaostaju dodatnih šest bodova. Upravo to, ali i niz međusobnih duela po klasama garantira dobre i uzbudljive vožnje na, za kronometar jednoj novoj i za sada nepoznatoj stazi, dugoj 987 metara.

U ukupnom poretku bodovno se znatno izdvojio mladi Vrsaranin Karlo Pelicar (AKORK Skok racing 1993), koji je na natjecanju u obližnjem Čakovcu krajem svibnja, osvojio i prvu krono generalku. S najmanjim odmakom još uvijek ga prati Riječanin Matija Jurišić (AK RI autosport) koji je na startu sezone u Taru ostvario dvije pobjede, ali mu kronometar, za razliku od europskog i domaćeg brda, nije prioritet, pa će ga tako brzo sustići netko od preostalih pretendenata na postolje, a ima ih, bodovno podjednakih.

Kronometar je ove godine znatno, gotovo za trećinu sudionika masovniji u odnosu na protekle godine, a pojavila su se i neka nova imena od kojih su poneki na vrhu ljestvica po klasama, pa tako nastup u Belici, kao vodeći dočekuju: klasa serija do 1.200 ccm Tomislav Vrčak (AKK Fly with Kolman), serija do 1.600 ccm Ozren Vitezica (AK Učka sport), serija više od 1.600 ccm Siniša Baksa (Kolman), sport do 1.400 ccm Dejan Jurasić (AK Istra racing team Pazin), sport do 1.600 ccm Karlo Pelicar (Skok), sport više od 1.600 ccm Tvrtko Radovanović (AK Delta Zagreb) i klasa Diesel Kristijan Fičor (Kolman). U konkurenciji čak 27 juniora lider prvenstva je Karlo Pelicar, dok među vozačicama vodi Erika Marija Kušić (AK Klek Ogulin). S četiri druge pozicije, u isto toliko nastupa, najuspješniji veteran trenutno je Antun Laušin (SAK Samobor), jedan od najtrofejnijih hrvatskih vozača tehničkih disciplina.

Nedjeljni program u Karting centru Blažon počinje od 7,30 sati verifikacijom vozača i tehničkim prijamom vozila, trening kreće od 10,30 sati, a prva od tri bodovne vožnje, svaka s po dva kruga, starta u 13 sati. Svečano proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 17,30 sati.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!