Košarka

Hrvatske juniorke opet uvjerljivo svladale Bugarsku

Matej Kačan • ponedjeljak, 11.07.2022.
Hrvatske juniorke opet uvjerljivo svladale Bugarsku
Foto: Kristijan Komarica

Novu pobjedu nad Bugarskom u kratkom vremenu ostvarile su hrvatske juniorske košarkašice. One su sa 73:47 slavile u Otočcu...

Pripreme hrvatske juniorske reprezentacije za košarkaško EP divizije B teku jako dobro. Hrvatska je u Otočcu opet igrala s Bugarskom i ostvarila je novu uvjerljivu pobjedu.

Hrvatske košarkašice slavile su sa 73:47, a posebno su impresivne bile u trećoj dionici kad su suparnicama dopustile samo pet poena i prelomile su susret s velikom razlikom.

Nakon ovoga, slijede dvije prijateljske utakmice s Češkom u Đurđevcu, a onda i u gostima kod Slovenije. EP je na rasporedu od 30. srpnja do 7. kolovoza baš u Bugarskoj.

"U drugoj utakmici s Bugarskom ponovno smo ostvarili pobjedu, iako su se protivnice pokazale u nešto boljem svijetlu nego jučer. Početak utakmice protekao je u izjednačenoj borbi. Nakon prve četvrtine vodili smo sa samo dva razlike. Druga utakmica unutar 14 sati donijela je razumljivo nešto manje obrambene energije, pa je i period do stvaranja razlike trajao dulje. Utakmicu smo prelomili u 3. četvrtini te u 4. stvorili konačnih tridesetak razlike", rekao je izbornik Dean Nemac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!