Tenis

Poljičak se vratio u Split: 'Novak mi je dužan sladoled, najdraža čestitka stigla od Perišića'

Matej Kačan • ponedjeljak, 11.07.2022.
Poljičak se vratio u Split: 'Novak mi je dužan sladoled, najdraža čestitka stigla od Perišića'
Foto: FaH

Sjajni hrvatski teniski junior Mili Poljičak vratio se u Split te je podijelio dojmove s novinarima nakon osvajanja juniorskog Wimbledona...

Nakon osvajanja juniorskog Wimbledona, u Hrvatsku se vratio sjajni teniski junior Mili Poljičak. On je sletio u Split gdje mu je priređen lijep doček, a onda se i obratio brojnim novinarima.

"Osjećam se predivno, jedan veliki uspjeh s moje strane. Osjećaj je stvarno prekrasan. Kad osvojiš, nisi svjestan što si napravio. Nije to još skroz sijelo, ali već vidim koliki je to uspjeh", rekao je za HRT.

Poljičak je imao zdravstvenih problema u drugom tjednu, ali je sve nadišao i vinuo se do titule.

"Bilo je prije četvrtfinalnog meča problema. Cijelu noć nisam spavao, povraćao sam i ujutro mi je bilo loše. Petnaest minuta prije meča dali su mi neke tablete i izišao sam igrati. Dao sam sve od sebe, to mi je diglo samopouzdanje, to je bila prekretnica na turniru."

Mili je samo nastavak sjajne teniske škole u Splitu, a zanimljiva poveznica veže Poljičaka i Matu Pavića, i to preko Matinog oca.

"Jakov mi je bio prvi trener, dobri smo kućni prijatelji, zbog Mate i njegove mlađe sestre sam počeo trenirati tenis. Oni imaju jednu veliku zaslugu u ovoj tituli. Mate je nažalost morao ići ranije kući, nije mogao gledati moje finale, ima problema s rukom."

Prije svog finala Poljičak je odradio i trening s velikim Novakom Đokovićem, seniorskim prvakom koji se također spremao za svoje finale.

"Dan prije smo imali dan pauze, pitali su me hoću li se zagrijavati s njima. Pristao sam i ispalo je sve kako treba. Više je on zaslužan za moj naslov, nego ja za njegov", rekao je, pa objasnio zanimljivu okladu s treninga:

"Igrali smo to kroz nekakvu šalu, on je imao 16 kugli na treningu, a 11 na zagrijavanju prije finala. Rekao mi je ako osvojim da me časti sladoledom. Dolazi ovo ljeto na naše otoke, naći ćemo se i ispoštovati dogovor."

Nakon velikog juniorskg uspjeha, došla je prilika za seniorski iskorak u vidu pozivnice za ATP Umag.

"Jedna jako lijepa prilika i nagrada za rezultate koje sam postigao. Pripremit ću se najbolje što mogu da napravim što bolji rezultat", kazao je.

Sigurno je Poljičak dobio mnogo čestitki, a otkrio je i najdražu:

"Došla mi je poruka od Ivana Perišića. Ona mi je možda najdraža čestitka", rekao je.

FOTO: HINA/Mario Strmotić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!