Vodeni sportovi

Tucak objavio popis za pripreme za EP u Splitu, Vrlić okončao reprezentativnu karijeru

Mihaela Bradovski • utorak, 12.07.2022.
Tucak objavio popis za pripreme za EP u Splitu, Vrlić okončao reprezentativnu karijeru
Foto: EPA

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis kandidata za nastup na Europskom prvenstvu. Na širem popisu nema Josipa Vrlića koji je otišao u reprezentativnu mirovinu, ali niti Hrvoja Benića zbog ozljede...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija ponovno će se okupiti za nekoliko dana kada će krenuti s pripremama za Europsko prvenstvo koje se održava u Splitu.

Izbornik Ivica Tucak objavio je popis igrača koji se očekuju na pripremama, na popisu su 22 igrača, a među njima nema Josipa Vrlića koji se oprostio od reprezentacije.

Na žalost, na Europskom prvenstvu neće moći računati niti na Hrvoja Benića koji je bio na operaciji ramena i neće biti na vrijeme spreman.

U odnosu na roster koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, u konkurenciju se vraća i vratar Ivan Marcelić koji je bio out zbog ozljede.

Hrvatska će od 17. do 28. srpnja odraditi pripreme u Kranju nakon čega od 1. do 7. kolovoza slijede pripreme u Šibeniku gdje će biti odigrana i utakmica s Mađarskom. Od 8. do 10. kolovoza Hrvatska sudjeluje na turniru u Cagliariju s Italijom, Srbijom i Grčkom, a od 15. do 19. kolovoza nastavljaju se pripreme u Šibeniku. Novi turnir na kojem će Hrvatska sudjelovati bit će onaj od 20. do 22. kolovoza u Beogradu gdje će još igrati Srbija, Francuska i Italija, a od 25. kolovoza na rasporedu su završne pripreme u Splitu. 29. kolovoza Hrvatska će otvoriti Europsko prvenstvo susretom protiv Malte.

Na popisu se nalaze:

Vratari: Marko Bijač (Olympiakos), Toni Popadić (Jug), Ivan Marcelić (Jadran), Jerko Jurlina (Mladost)

Centri: Ivan Krapić (Noisy-le-Sec), Lovro Paparić (Vouliagmeni), Branimir Herceg (Mladost), Antonio Dužević (Jadran)

Braniči: Rino Burić (Jadran), Marko Žuvela (Jug), Matias Biljaka (Mladost), Kristijan Milaković (Bologna)

Napadači: Luka Bukić (Jadran), Loren Fatović (Jug), Konstantin Harkov (Brescia), Ante Vukičević (Marseille), Franko Lazić (Mladost), Jerko Marinić Kragić (Jadran), Andrija Bašić (Hannover), Dario Rakovac (Mladost), Filip Kržić (Jug), Ivan Domagoj Zović

FOTO: EPA/Szilard Koszticsak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!